Robu a anulat ordonanța lui Popa; Procuratura a pornit urmărirea penală pe faptul uzurpării puterii de stat

Autor: , in Politic / Populare / 5 august, 2019, 12:19

Prin ordonanța procurorului general interimar Dumitru Robu, luni a fost dispusă iniţierea unei cauze penale pe faptul uzurpării puterii de stat, în perioada 7 – 14 iunie 2019, de către fosta guvernare a Republicii Moldova.

Astfel, fiind constate erori de fapt şi de drept la emiterea ordonanţei de refuz în pornirea urmăririi penale, emisă de fostul procuror general interimar Igor Popa, din 23 iulie 2019, luni aceasta a fost anulată.

Exercitarea urmăririi penale pe acest caz va fi efectuată de un grup de urmărire penală, formată din procurori, ofiţeri de urmărire penală şi ofiţeri de investigaţie din diferite subdiviziuni ale organelor de drept, iar Procuratura va informa despre evoluţia investigaţiilor pe acest caz.

Se întâmplă la două săptămâni după ce a fostul procuror general interimar Igor Popa a emis o ordonanţă de refuz în pornirea urmăririi penale pe „motiv că nu există fapta infracţiunii” de „uzurpare a puterii de stat”.

Ministrul de Interne Andrei Năstase, autorul denunțului care a dus la inițierea urmării penale, l-a acuzat pe Popa că ar fi încercat să mușamalizeze dosarul și chiar că ar fi luat bani pentru aceste acțiuni.

Popa a respins acuzațiile lui Năstase.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X