Şantierul naval din Belfast, unde a fost construit Titanicul, ameninţat cu falimentul

Autor: , in Externe / 5 august, 2019, 17:58

Ameninţat cu închiderea după mai multe luni de probleme, şantierul naval din Belfast ‘Harland and Wolff’, cunoscut pentru a fi construit nava Titanic, ar putea fi plasat de luni în faliment, scrie agerpres.ro.

„Pare din ce în ce mai puţin probabil să fie găsită o soluţie pe termen scurt, iar compania şi-ar putea declara falimentul”, a declarat Gavin Robinson, un deputat nord-irlandez, postului BBC.

Şantierul naval din Belfast, urmează să-şi înceteze activitatea luni la ora locală 17:15 (16:15 GMT), iar compania petrolieră norvegiană Dolphin Drilling, care deţine Harland and Wolff, încearcă din greu să găsească un cumpărător pentru acest gigant al istoriei industriale nord-irlandeze, ale cărui macarale galbene au dominat mult timp Belfastul.

Adevărat simbol industrial al Irlandei de Nord, şantierul naval a intrat în declin în ultimele decenii.

Înfiinţat în 1861, aici a fost construit pachebotul Titanic, care a naufragiat în aprilie 1912 în timpul traversării oceanului în prima sa călătorie între Anglia şi New York, provocând moartea a peste 1.500 dintre cei 2.200 de pasageri.

Pe şantier au fost de asemenea construite aproape 150 de nave de război în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Compania s-a distanţat ulterior de construcţiile navale şi lucra în prezent în domeniul unor proiecte de energie eoliană şi de inginerie maritimă.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X