(FOTO) Deranjați de circulația mașinilor de mare tonaj, un grup de săteni din raionul Soroca au cerut ajutorul polițiștilor. Vezi cu ce soluții au venit oamenii legii

Autor: , in Social / 6 august, 2019, 17:19

Mai mulți locuitori din satul Grigoreuca, raionul Soroca, sunt nemulțumiți de circulația transportului de mare tonaj prin localitatea lor. Potrivit sătenilor, din cauza faptul că șoferii de camioane conduc cu viteză, praful de pe carosabilul fără beton-asfaltic îi deranjează, iar vibrațiile permanente creează fisuri în casele de locuit din preajma acestuia.

Sesizând organele de poliție din cadrul Inspectoratul Național de Patrulare, oamenii au cerut soluționarea acestei probleme. În context, a fost creată o comisie alcătuită din reprezentanți ai autorităților publice locale și centrale, poliție și administratorul drumului, care au reușit să traseze câteva sarcini pentru competența fiecărei părți, întru ameliorarea și apoi rezolvarea problemei existente.

Astfel, pentru început va fi redusă limita de viteză admisibilă pe acele sectoare de drum, respectiv indicatoarele cu 50 km/h vor fi înlocuite cu cele de 30 km/h.

De asemenea, va fi intensificată patrularea prin localitate, inclusiv cu mașinile capcană, pentru a depista șoferii care se abat de la lege și ulterior reabilitarea totală a segmentului de drum.

În acest sens, Inspectoratul Național de Patrulare îndeamnă conducătorii mașinilor de mare tonaj să respecte indicatoarele rutiere din zona respectivă, să țină cont că se deplasează prin localitate și de oriunde poate apărea un copil sau un bătrân, să nu claxoneze și să evite orele în care le este interzis să circule, când temperatura aerului atinge 30 de grade Celsius.

Sursa foto: Facebook.com/INP

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X