Ruslan Codreanu, despre cazul gradiniței nr. 177: „Fosta directoare tolera maltratarea copiilor și colectarea de bani”

Autor: , in Social / 6 august, 2019, 13:24 Etichete: ,

Fosta directoare a grădiniței nr. 177 din sectorul Ciocana al capitalei, care s-a plâns ieri la președinție de mâncarea alterată oferită copiilor, ar fi fost demisă din funcție din cauza plângerilor părinților, „că tolera maltratarea copiilor și colectarea de bani.” Despre aceasta scrie pe pagina sa de facebook, fostul viceprimar al capitalei, Ruslan Codreanu. Acesta mai susține că „există un raport întreg la acest subiect.”

Cosdreanu spune că prima chestie de care a început să se ocupe, în calitatea lui de viceprimar a fost educația, timp în care a făcut interpelări la guvern, CNA și procuratură.

„Dacă președinția s-a sesizat acum, vreau să profit de această platformă și să vin la ei cu câteva propuneri:

1. Să adunați iarăși comisii nu este suficient. Personal, am sesizat CNA-ul de foarte multe ori, inclusiv despre faptul că nu s-a luat nicio atitudine în raport cu scandalul alimentației din 2016.

2. Am sezisat și scris și la guvern, există și în raportul ANSA și alte rapoarte din 2016. Problema foarte mare este că, câștigătorul în cadrul tuturor achizițiilor este desemnat agentul economic care are ca ofertă prețul cel mai mic pentru produsele alimentare. Dar prețul cel mai mic NU ÎNSEAMNĂ ȘI CALITATEA CEA MAI BUNĂ.

3. O alta problemă majoră este că actualmente, DETS de sector organizează licitațiile fragmentat, dar tot ele sunt cele care monitorizează procesul de alimentație în instituțiile de învățământ. Ceea ce reprezintă o politică total greșită și manifestă conflicte de interes. Când am încercat să centralizez Direcțiile de învățământ de sector toate fracțiunile din CMC s-au opus”, scrie Ruslan Codreanu.

Fostul viceprimar susține că „șefa de educație de la Ciocana a fost demisă, exclusiv pentru problema achizițiilor publice în alimentația copiilor, la începutul lunii aprilie.”

Amintim că, ieri la Președinție s-a prezentat fosta directoare a grădiniței nr.177 care a prezentat admnisitrației imagini cu pește infestat cu viermi, carne de curcan în stare avansată de alterare, pâine cu mazut, spunând că acesta ar fi meniul cu care erau hrăniți copiii.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X