(FOTO) IGSU va demara lucrările de construcție a unei noi remize la Ungheni

Autor: , in Social / 7 august, 2019, 18:08

La Ungheni vor demara în curând lucrările de construcție a unei noi remize de pompieri și salvatori. Unitatea urmează a fi edificată din temelie.

Conducerea Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI reprezentată de general – maior Mihail Harabagiu a întreprins o vizită la șantierul de construcție. Aici, a avut loc ședință de lucru cu antreprenorul responsabil și cu proiectantul viitoarei remize.

În cadrul întrunirii au fost discutate mai multe aspecte tehnice, proiectul clădirii, dar și termenul de executare a lucrărilor planificate. Noua unitate de salvatori și pompieri va avea mai multe încăperi multifuncționale, birouri de lucru, boxe pentru păstrarea tehnicii de intervenţie în situaţii excepţionale, dar și săli de conferință și instruiri.

Potrivit IGSU, salvatorii urmează să activeze în condiții moderne conform standardelor Europene. La moment, angajaţii IGSU din Ungheni sunt dislocaţi în alt edificiu.

Realizarea proiectului este graţie Programului de Asistenţă Tehnică cu suportul Departamentului Apărării al Statelor Unite ale Americii. Contribuţia poporului american este estimată în valoare de peste 470 000 mii dolari, iar perioada lucrărilor de construcție de 36 luni.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X