Ministrul Economiei: „Candidatul propus la șefia „Moldovagaz” este o candidatură de compromis”

Autor: , in Politic / 7 august, 2019, 16:08 Etichete: , , ,

Ministrul Economiei, Vadim Brînzan, spune că Vadim Ceban, candidatul propus la funcția de președinte al Consiliului de Administrație al „Moldovagaz”, a fost desemnat pentru această funcție pentru că este o candidatură „de compromis” între autoritățile de la Chișinău și cele de la Moscova. Declarația a fost făcută în cadrul unei emisiuni de la postul de televiziune TV8.

„Este o candidatură de compromis între partea rusă și partea moldovenească. Nu uitați că noi putem propune, dar ei pot refuza. S-a luat o decizie colectivă. S-au discutat mai multe candidaturi și s-a decis că aceasta este o candidatură bună și de compromis”, a argumentat Brînzan.

Acesta neagă faptul că Vadim Ceban ar fi „omul lui Igor Dodon” și dă asigurări că „funcțiile de șefi la întreprinderile de stat nu sunt partajate pe criterii politice.”

Vadim Brînzan mai spune că actuala guvernare lucrează pe trei dimensiuni pentru a asigura Republica Moldova cu gaze naturale. Pe de o parte se renegociază contractul cu rușii, pentru ca să fie extins după data de 31 decembrie 2019.

„Trebuie să avem un contract nou cu „Gazprom” cel puțin pe doi ani, să avem timp să finalizăm conducta Ungheni-Chișinău”, a precizat Brânzan.

Pe a doua dimensiune se poartă negocieri cu autoritățile Ucrainei, pentru ca R. Moldova să poată să-și facă rezerve de gaze în țara vecină, iar în al treilea rând se analizează posibilitatea importului de gaz din Bulgaria.

Referindu-se la datoria Transnistriei pentru gazul rusesc, Vadim Brînzan a spus că „Tiraspolul trebuie să negocieze cu partea rusă la acest subiect, să-și achite singuri datoria”.

Vadim Ceban a fost propus pentru șefia „Moldovagaz” la data de 16 iulie. Ceban a fost anterior vicebașcan al Găgăuziei și a ocupat interimatul funcției de bașcan în perioada recentei campanii electorale.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X