Deputatul blocului ACUM, Dumitru Alaiba, le transmite socialiștilor că în democrație există „unele divergențe și opinii diferite” și să se obișnuiască cu acest lucru. Reacția deputatului vine după ce liderului fracțiunii PSRM din Parlament, Vlad Batrîncea, și-a exprimat „nedumerirea și regretul” față de ieșirile din ultima perioadă a unor deputați din blocul ACUM, printre care Octavian Țîcu, care a declarat că alianța cu PSRM este una nocivă și ar trebui ruptă, iar, ulterior, președintele Igor Dodon a precizat că susține opinia socialiștilor.

„Așa e democrația, scumpii noștri. Obișnuiți-vă. Oamenii liberi au opinii diferite, nu sunt totdeauna de acord unii cu alții, insistă pe propriile viziuni. Se discută mult pe interior, iar atunci când o opinie nu are succes pe interior (iar asta e inevitabil), ea va ieși, aproape inevitabil, în exterior ca și opinie separată. Și nimic din asta nu e sfârșitul lumii. Sunt oameni, iar oamenii au opinii care trebuie respectate. În special opiniile cu care nu ești de acord”, susține parlamentarul.

Citește și: Probleme în coaliție? PSRM: Nu putem tolera o astfel de abordare. Vrem să știm câți deputați mai are ACUM

Alaiba le recomandă socialiștilor să se „obișnuiască cu democrația”, deoarece aceasta este „gălăgioasă, haotică și dezorganizată, iar deseori dezamăgește”.

„Obișnuiți-vă cu democrația. Eu de o mie de ori mai mult prefer această situație scenariului alternativ, când stau toți la masă cuminți și tac, intră șeful în cabinet, spune cum facem și cum spunem, nimeni nu obiectează, deși simt că șeful spune o tâmpenie, și s-a închis ședința. Asta e ceea contra ce am luptat, nu ceea ce construim. Democrația e gălăgioasă, haotică, dezorganizată. Ea deseori dezamăgește. Dar anume democrația are o capacitate imensă de autocorectare”, se mai arată în reacția deputatului Dumitru Alaiba.

Citește și: Dodon susține criticile lui Batrîncea, cerând „înțelepciune și maturitate politică” din partea aliaților de la guvernare

Amintim că, într-o declarație prezentat de liderul fracțiunii PSRM din Parlament, Vlad Batrîncea, socialiștii își exprimă „nedumerirea și regretul asupra faptului că unii deputați și miniștri exponenți ai blocului ACUM vin cu declarații și mesaje cu tentă geopolitică și ideologică care riscă să afecteze enorm eforturile noastre de consolidare a societății și de echilibrare a politicii externe promovate de statul nostru”.

Socialiștii evocă „atacuri verbale impardonabile în adresa unor parteneri strategici ai Republicii Moldova, care nu fac altceva decât să compromită eforturile noastre de scoatere a țării din ghearele oligarhiei, să afecteze susținerea de care actuala guvernare se bucură din partea partenerilor externi din Vest și din Est”.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here