Doi moldoveni care muncesc în Europa, având relații și legături cu interlopi din Sudul Franței, au creat o rețea de contrabandă cu pastile Ecstasy spre Republica Moldova. Ulterior, drogurile erau realizate de către dealeri în cluburile de noapte din municipiul Chișinău.

Potrivit oamenilor legii, pentru a-i deconspira, au fost implicați mai mulți investigatori sub acoperire,care ar fi procurat din „marfă”. Ca urmare, la sfârșitul lunii iunie, polițiștii au sechestrat 1000 de pastile ecstasy, droguri care au intrat în țară prin punctul de trecere Albița – Leușeni, camuflate în colete neînsoțite și transportate din Franța.

Ulterior, la mijlocul lunii iulie, pe teritoriul municipiului Chișinău a fost reținut un bărbat, în vârstă de 30 ani, care a primit un colet similar din Franța, în care au fost depistate 1 500 pastile cu același logo și culoare.

Recent, a fost reținut organizatorul și liderul grupării criminale, care s-au dovedit a fi doi moldoveni în vârstă de 30 și 34 de ani, înrolați ca militari în cadrul Legiunii Franceze, unitate de elită a armatei Franceze.

În total, din circuitul ilegal au fost scoase 2 500 pastile Ecstasy, în valoare de 875 000 de lei.

La moment, bănuiții sunt în arest preventiv timp de 30 de zile. Dacă vor fi găsiți vinovați, bărbații riscă o pedeapsă cu închisoare până la 15 ani.

Sursa foto: politia.md
Sursa foto: politia.md
Sursa foto: politia.md

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here