Troleibuzele, care trebuiau să conecteze atracțiile turistice din Chișinău, nu circulă. Află motivul

Autor: , in Social / 8 august, 2019, 12:00

Proiectul re-lansării unui tur cu troleibuzul turistic așa și nu a mai pornit. Inițiativa, care a venit în luna mai, din partea Asociației Naționale pentru Turism Receptor (ANTRIM), trebuia să fie implementată încă din luna iulie. În weekend, troleibuzele turistice însoțiți de ghizi, urmau să pornească de la Aeroportul Internațional și să se deplaseze pe un itinerar care să cuprindă monumente arhitecturale și alte destinații turistice.

Directorul executiv al ANTRIM, Natalia Țurcanu, susține că proiectul nu a putut fi implementat întrucât Consiliul municipal Chișinău (CMC) nu a ajuns să examineze și să aprobe un tarif pentru prestarea acestui serviciu, conform IPN.

„Vânzarea de bilete pentru turiști nu este posibilă în acest moment. Există taxa de călătorie cu troleibuzul, care este doi lei, și sunt categoriile de oameni care beneficiază de călătorii gratuite. Altceva nu e prevăzut. Astfel, tururile nu pot fi nici gratuite pentru turiști, nici cu plată”, a explicat Natalia Țurcanu.

Potrivit directorul executiv al ANTRIM, proiectul va fi înaintat repetat noii componențe a CMC, care urmează să intre după alegerile locale din toamnă.

Primul troleibuz turistic a apărut în anul 2014 la inițiativa fostului edil, Dorin Chirtoacă, pentru a promova obiectele turistice din capitală. Însă, proiectul nu s-a bucurat de un mare succes, astfel „troleibuzul turistic” a revenit la traseul obișnuit.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X