PDM cere anularea ordonanței prin care a fost pornită urmărirea penală pentru uzurparea puterii de stat

Autor: , in Politic / 9 august, 2019, 17:47

Un grup de deputaţi ai Partidului Cemocrat din Molodva (PDM), foşti membri ai Guvernului Republicii Moldova, i-au cerut astăzi procurorului general interimar, Dumitru Robu, să anuleze ordonanţa din 5 august prin care a dispus pornirea unui dosar penal în privinţa unor faptelor de uzurpare a puterii de stat. În caz contrar, ordonanţa va fi atacată în instanţa de judecată chiar la începutul săptămânii viitoare, spun democrații.

În plângerea semnată de Pavel Filip, în calitate de fost prim-ministru, Alexandru Jizdan, fost ministru al Internelor, Monica Babuc, fost ministru al Educaţiei şi Culturii, Nicolae Ciubuc, fost ministru al Agriculturii şi Dezvoltării Teritoriului, se explică solicitarea adresată lui Dumitru Robu prin faptul că în comunicatul Procuraturii Generale sunt vizaţi reprezentanţii ,,fostei governări”.

Democrații susțin că, ,,ca şi temei de drept al ilegalităţii deciziei de pornire a dosarului penal este şi faptul că Dumitru Robu putea să anuleze ordonanţa predecesorului procuror general, Igor Popa, care a refuzat iniţiarea dosarului penal în lipsa elementelor de infracţiune, doar în baza unei hotărâri a instanţei de judecată, lucru care nu a existat”.

Reprezentanții PDM susțin că tratează acest dosar penal ca unul exclusiv politic, intentat la indicaţia politicienilor de la guvernare cu scopul de a se răzbuna pe opoziţie.

În context, PDM a făcut apel la misiunile diplomatice acreditate la Chişinău şi la reprezentanţii comunităţii internaţionale cu solicitarea de a interveni ,,să-i readucă pe guvernanţi în câmpul constituţional”.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X