Regulamentul privind reflectarea campaniei electorale la alegerile din 20 octombrie, aprobat de CEC

Autor: , in Uncategorized / 9 august, 2019, 17:49

Comisia Electorală Centrală a aprobat Regulamentul privind reflectarea campaniei electorale la alegerile parlamentare noi în unele circumscripții electorale uninominale (nr. 17, 33, 48 și 50) din 20 octombrie 2019 în mijloacele de informare în masă din Republica Moldova.

Documentul are drept scop asigurarea reflectării echitabile, echilibrate şi imparţiale a campaniei electorale la alegerile parlamentare noi din 20 octombrie curent, de către instituțiile mass-media, promovarea libertăţii de exprimare şi pluralismului politic, stabilirea unor norme obligatorii pentru aplicarea acestor principii de către furnizorii de servicii media, pe de o parte, şi concurenţi electorali, pe de altă parte.

Totodată, Regulamentul stabilește modul de oferire a timpilor de antenă pentru publicitate electorală, organizarea dezbaterilor electorale şi principiile de reflectare a campaniei electorale în instituţiile audiovizualului, presa scrisă, internet şi telefonie mobilă.

Potrivit documentului aprobat de CEC, fiecare furnizor de servicii media care decide să se implice în reflectarea campaniei electorale trebuie să depună la Consiliul Audiovizualului, în termen de 7 zile de la aprobarea regulamentului, o declaraţie privind politica editorială pentru campania electorală.

Regulamentul privind reflectarea campaniei electorale la alegerile parlamentare noi în unele circumscripții electorale uninominale (nr. 17, 33, 48 și 50) din 20 octombrie 2019 în mijloacele de informare în masă din Republica Moldova poate fi consultat pe pagina-web oficială a Comisiei www.cec.md.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X