Sursa foto: luptam.ro

Astăzi se împlinește un an de la protestele antiguvernamentare ale diasporei românești, care s-au soldat cu implicarea în forță a jandarmeriei. Atunci, mii de romani au simtit efectul gazelor lacrimogene, iar sute au ajuns la spital. În acest an, în Piața Victoriei, sunt așteptați peste 250.000 de oameni. Proteste sunt anunţate şi în alte oraşe din România, dar şi în străinătate.

Potrivit unui comunicat al Primăriei București, manifestaţia este organizată de Tomescu Tommy Joul în calitate de reprezentant al Grupului de Acţiune Civică Diaspora pentru România. Cererea a fost aprobată pentru aproximativ 250.000 de persoane. Totodată, Jandarmeria din București susţine că organizatorii au comunicat faptul că protestul din Piaţa Victoriei începe la ora 14,00 şi se desfăşoară până la ora 22,15.

Protestele vor fi organizate și la Iaşi, Constanţa, Cluj-Napoca, Satu Mare, Craiova, Braşov și Sibiu. Cei, care nu au reușit să se întoarca acasă, au anunțat manifestații similare la Roma, Milano, Paris cât şi în alte capitale europene unde trăiesc grupuri mari de români.

Din raţiuni de siguranţă, participanţii sunt rugați, de Jandarmeria Română, la manifestaţii să nu deţină bagaje sau genţi voluminoase şi să se îndepărteze de persoanele sau grupurile care au intenţia de a periclita buna desfăşurare a evenimentelor.

Reamintim că, pe 10 august 2018, la București, a avut loc o manifestație de protest în Piața Victoriei, la care au fost prezenți peste 100.000 de oameni. Însă, prostestul a fost marcat de violențe între protestatari și forțele de ordine, care au dispersat mulțimea cu ajutorul grenadelor cu gaz lacrimogen și al unui tun cu apă. 450 de persoane, printre care copii și jandarmi, au avut nevoie de îngrijiri medicare.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here