Deputat ACUM, după ce Leancă a încercat să scoată din țară 50.000 de euro: Vrea să se mute în România de teama unui dosar?

Autor: , in Politic / 11 august, 2019, 13:59

Deputatul Blocului ACUM, Sergiu Litvinenco, a reacționat după ce Cotidianul.md a scris sâmbătă că ex-premierul Iurie Leancă a încercat să scoată din țară, la începutul lunii august curent, 50.000 de euro, folosindu-se de pașaportul diplomatic, pe care îl deține pentru tot restul vieții.

Litvinenco a venit cu un mesaj pe o rețea de socializare, făcând trimitere și la declarație de avere a fostului prim-ministru, după ce s-a constatat că a vrut să scoată din Republica Moldova aproape jumătate din banii pe care îi deține în bănci.

„Declarația de avere a lui Leancă arată că într-adevăr acesta are 50 de mii de euro în conturi bancare în Republica Moldova. Întrebarea e alta – pentru ce are nevoie Leancă de atâția bani cash într-o țară europeană? O fi vrut să-și cumpere vreo locuință și să se mute cu traiul în România? Oare de teamă că cineva îi va deschide vreun dosar și, având cetățenie română (probabil), speră că statul român nu-l va extrăda?” a scris Sergiu Litvinenco.

Citește și: (DOC) Iurie Leancă confirmă că a încercat să scoată din țară jumătate din banii pe care îi deține în bănci

După ce Cotidianul.md a scris sâmbătă că la 1 august curent, în jurul orei 1:10 minute, Leancă a încercat să treacă frontiera de stat prin punctul vamal Sculeni, pe pista diplomatică, cu un automobil la volanul căruia se afla chiar el, cu 50.000 de euro, fostul premier a spus ca a scos banii de pe conturile sale și că are nevoie de ei în România.

Conform declarației de avere și interese personale pentru anul 2018, Iurie Leancă deține mai multe depozite bancare în valoare totală de aproape 115.400 de euro. Cele mai mari depozite pe care le deține sunt de 23.950 de euro, 23.071 de euro și 61.900 de euro.

Conform surselor Cotidianul.md, la 1 august curent, în jurul orei 1:10 minute, Leancă a încercat să treacă frontiera de stat prin punctul vamal Sculeni, pe pista diplomatică, cu un automobil la volanul căruia se afla chiar el. Leancă a declarat că deține 50.000 de euro pe care vrea să îi scoată din țară și a prezentat ordinul de eliberare a numerarului pe numele său, din 31 iulie curent.

Întrucât legislația în vigoare stipulează că persoanele fizice au dreptul să scoată din Republica Moldova sume bănești în numerar valoarea cărora nu depășește 10.000 de euro, ex-premierului i s-a solicitat să prezinte acte suplimentare care i-ar permite să scoată acești bani din țară, însă nu a putut să prezinte acte suplimentare. Astfel, acesta a făcut cale întoarsă de la vamă.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X