(DOC) Iurie Leancă confirmă că a încercat să scoată din țară jumătate din banii pe care îi deține în bănci

Autor: , in Politic / Populare / 11 august, 2019, 10:18

Ex-premierul Iurie Leancă, confirmă că a încercat să scoată din țară, la începutul lunii august curent, 50.000 de euro, folosindu-se de pașaportul diplomatic, pe care îl deține pentru tot restul vieții.

După ce Cotidianul.md a scris sâmbătă că la 1 august curent, în jurul orei 1:10 minute, Leancă a încercat să treacă frontiera de stat prin punctul vamal Sculeni, pe pista diplomatică, cu un automobil la volanul căruia se afla chiar el, cu 50.000 de euro, fostul premier a spus ca a scos banii de pe conturile sale și că are nevoie de ei în România.

Citește și: (SURSE) Iurie Leancă a încercat să scoată din țară 50.000 de euro după miezul nopții, folosindu-se de pașaportul diplomatic

„Conform legii în vigoare, dețin pașaport diplomatic pe viață. Am fost la bancă și am scos din contul meu bani. Am anunțat bancă că urmează să scot acești bani în România, deoarece am nevoie de acești bani acolo. Sunt bani declarați în toate declarațiile pe venit. Banca mi-a spus că extrasul din cont este suficient pentru a scoate banii din Republica Moldova. Știind că suma este mai mare de 10.000 de euro, am solicitat responsabilului vamal să-mi dea declarație pe care trebuia să o completez. Responsabilul vamal a spus că mai este nevoie de autorizare”, a declarat Leancă pentru Pro TV.

Conform declarației de avere și interese personale pentru anul 2018, Iurie Leancă deține mai multe depozite bancare în valoare totală de aproape 115.400 de euro. Cele mai mari depozite pe care le deține sunt de 23.950 de euro, 23.071 de euro și 61.900 de euro.

Conform surselor Cotidianul.md, la 1 august curent, în jurul orei 1:10 minute, Leancă a încercat să treacă frontiera de stat prin punctul vamal Sculeni, pe pista diplomatică, cu un automobil la volanul căruia se afla chiar el. Leancă a declarat că deține 50.000 de euro pe care vrea să îi scoată din țară și a prezentat ordinul de eliberare a numerarului pe numele său, din 31 iulie curent.

Întrucât legislația în vigoare stipulează că persoanele fizice au dreptul să scoată din Republica Moldova sume bănești în numerar valoarea cărora nu depășește 10.000 de euro, ex-premierului i s-a solicitat să prezinte acte suplimentare care i-ar permite să scoată acești bani din țară, însă nu a putut să prezinte acte suplimentare. Astfel, acesta a făcut cale întoarsă de la vamă.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X