Trump anunţă că Kim Jong-un şi-a cerut scuze pentru lansările recente de rachete şi că vrea o nouă întâlnire

Autor: , in Externe / 11 august, 2019, 10:04

Preşedintele Trump a spus, sâmbătă, că liderul nord-coreean, Kim Jong-un, doreşte o nouă întâlnire bilaterală pentru ”a începe negocierile” după ce exerciţiile militare comune ale Statelor Unite şi ale Coreei de Sud vor lua sfârşit. Mai mult, Trump a anunţat că liderul de la Phenian şi-a cerut scuze pentru multiplele lansări de rachete din ultima perioadă care au alarmat aliaţii americanilor din regiune, relatează adevarul.ro.

Donald Trump a început să posteze pe Twitter mai multe detalii din ceea ce a caracterizat, vineri, drept o ”frumoasă” scrisoare primită de la liderul nord-coreean.

Aflat în vacanţă pe circuitul de golf pe care-l deţine în New Jersey, Trump a anunţat că o parte semnificativă din scrisoare este ocupată de plângerile avute de Kim faţă de ”ridicolele şi costisitoarele exerciţii militare” desfăşurate de Statele Unite şi Coreea de Sud. Kim Jong-un vede aceste exerciţii drept o ameninţare.

Trump a mai spus şi că liderul nord-coreean a oferit ”o mică cerere de scuze” pentru testele realizate în ultima perioadă de Coreea de Nord, asigurându-l ”că lansările de rachete se vor opri imediat ce exerciţiile militare iau sfârşit”.

Coreea de Nord a lansat, sâmbătă, două rachete de distanţă scurtă în mare, conform informaţiilor făcute publice de armata Coreei de Sud, ducând numărul de astfel de incidente la cinci în mai puţin de trei săptămâni.

”Aştept cu nerăbdare să-l văd pe Kim Jong-un în viitorul apropiat!”, a scris Trump pe Tweeter.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X