ANSA a deschis o anchetă, după ce 43 de persoane s-au intoxicat într-un local din Chișinău

Autor: , in Actualitate / Social / 12 august, 2019, 18:04

Notificați despre cazul de toxiinfecției, Inspectorii Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) s-au deplasat la restaurantul cu pricina din municipiul Chișinău, unde a fost deschisă o anchetă epidemologică.

„În cadrul anchetei, inspectorii ANSA au determinat trasabilitatea produselor alimentare – materie primă, utilizate la prepararea bucatelor, starea sanitar-igienică a blocului alimentar, condițiile de preparare și păstrare a bucatelor, respectarea regimurilor termice de procesare și păstrare a preparatelor, au prelevat probele diurne a bucatelor gata și a materiei prime pentru investigații de laborator, conformitatea personalului implicat în procesul tehnologic rigorilor prevăzute de legislația în vigoare”, se arată într-un comunicat de presă.

Potrivit rezultatelor anchetei, produsele alimentare achiziționate au fost însoțite de documente de proveniență și calitate, fapt ce atestă trasabilitatea acestor produse.

De asemenea, s-a constatat că fluxurile tehnologice corespund normativelor în vigoare, iar personalul dispune de certificate medicale.

La moment, ancheta epidemiologică este în derulare, iar odată cu finalizarea examenelor de laborator, ANSA urmează să stabilească cauza intoxicației. Ulterior, va prezenta informații suplimentare pe măsura derulării anchetei.

Conform ultimelor informații, 38 de persoane sunt spitalizate, iar cinci urmează tratament la domiciliu. La ceremonie au participat 74 de persoane, inclusiv opt copii.

Citește și Intoxicație în masă într-un local din Capitală. 42 de persoane au solicitat asistență medicală

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X