Partidul Șor propune anularea imunității deputaților: „Suntem curați în fața legii”

Autor: , in Politic / Populare / 12 august, 2019, 11:20

Deputata Marina Tauber care face parte din fracțiunea parlamentară a Partidului Șor și care apare în rapoartele Kroll ca fiind implicată în frauda bancară, anunță că formațiunea politică a elaborat un proiect de lege privind anularea imunității de deputat.

Tauber anunță că Partidul Șor a elaborat un proiect de lege privind anularea imunității de deputat, fiind unul dintre proiectele de lege pe care le-a elabora pentru a fi înregistrate în Parlament, pe motiv că deputații Șor „nu vor să se ascundă în spatele imunității parlamentare”.

„Nu avem de ce ne ascunde și nu ne este frică de justiție. Am elaborat proiectul și pentru că la adresa noastră se fac multiple acuzații. Deputaților Partidului Șor nu le este frică de anchetă, nu sunt vinovați și nu se ascund după imunitate”, a anunțat Tauber.

Citește și: Numele deputaților care apar în Raportul Kroll 2

În context, aceasta cere deputaților să semneze proiectul de lege propus pentru a fi înregistrat la Parlament.

„Haideți să demonstrăm poporului că nu ne este frică de nimic și suntem curați în fața legii”, a cerut Tauber.

Întrebată dacă liderul formațiunii, Ilan Șor, a semnat proiectul de lege, Tauber a refuzat să răspundă, punctând că este briefing de presă și nu conferință.

Citește și: (VIDEO) Partidul Șor, în apărarea liderului și a figuranților din Kroll 2: „Încetați să-i învinuiți. Ei nu au furat niciun ban”

De menționat că, pentru a fi înregistrat un proiect de lege trebuie semnat de 1/3 din deputați.

De menționat că, pe lângă Ilan Shor, care este prezentat drept liderul grupării care a organizat jaful din sistemul bancar, în raportul Kroll 2 apar și numele colegilor săi de partid, Marina Tauber și Reghina Apostolova. Un alt deputat, Viorel Melnic, care a ajuns în Legislativ dintr-o circumscripție deschisă pentru Transnistria, iar ulterior a renunțat la mandat, un apropiat al lui Ilan Shor, figurează și el în acest raport.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X