Președintele Igor Dodon a avut luni o întrevedere cu liderii fracțiunii parlamentare a socialiștilor. Potrivit președintelui, socialiștii vin cu propriul proiect de reformare a justiției și ar exista anumite obiecții la proiectul politicii fiscale aprobat recent de Guvern.

Dodon susține că el și socialiștii au venit cu propriul proiect de reformare a justiției, chiar dacă anterior premierul Maia Sandu și ministrul de resort Olesea Stamate au spus că Guvernul lucrează la un proiect în acest sens.

„Noi suntem hotărâți și avem voința politică pentru promovarea unei reforme veridice și reale în domeniul justiției. Fracțiunea socialiștilor a elaborat un concept al acestei reforme, care pe parcursul următoarelor săptămîni va fi discutat cu partenerii de coaliție și propus pentru consultări publice societății”, a anunțat Dodon.

De asemenea, el și-a manifestat nemulțumirea și față de proiectul politicii fiscale aprobat recent de Guvern.

„Proiectul politicii fiscale recent aprobat de guvern în contextul îndeplinirii condițiilor memorandumului cu FMI și propus parlamentului. Ținând cont de multiplele obiecții din partea mediului de afaceri, am hotărât să avem discuții separate mai detaliate cu guvernul și reprezentanța FMI referitor la oportunitatea și efectele măsurilor propuse, în special celor de majorare a unor impozite”, a precizat șeful statului.

El a insistat și pe „inițiativele sociale ale Președintelui RM, inclusiv cea de indexare a pensiilor de 2 ori pe an: la 1 aprilie și 1 octombrie”, amintind că fracțiunea PSRM a anunțat susținere deplină pentru inițiativa respectivă, menționând că acest subiect este parte a acordului din 8 iunie, semnat cu deputații blocului ACUM.

Parlamentul ar urma să se întrunească în cel puțin o ședință extraordinar săptămâna aceasta.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here