Uniunea Salvați Basarabia (USB) cere guvernării se intervină în cazul schemelor de la întreprinderea Metalferos, Aeroportul Internațional Chișinău și aprovizionarea cu energie electrică.

Printr-o declarație de presă, partidul condus de Valeriu Muntenu solicită „în mod insistent şi repetat Guvernului PAS-PPDA-PSRM să treacă cu adevărat la dezoligarhizare, să pună capăt marilor scheme de corupţie şi să readucă în patrimoniul public bunurile înstrăinate în mod fraudulos”.

„Concret, ne referim la contractul de aprovizionare cu energie electrică de peste Nistru prin care firma offshore a lui Plahotniuc şi firma offshore a separatiştilor transnistreni încasează şi în prezent bani necuvenit de la abonaţii din Republica Moldova. De asemenea, cerem anularea contractului de concesiune încheiat fraudulos prin care firma lui Ilan Şor a căpătat controlul asupra Aeroportului Internaţional Chişinău, una dintre cele mai valoroase întreprinderi din Republica Moldova. Solicităm guvernului si anularea monopolurilor oligarhice din R. Moldova de tip Metalferos care nu fac decat sa perpetueze moștenirea regimului Plahotniuc–Dodon”, se arată în declarație.

„Atâta timp cât Guvernul PAS-PPDA-PSRM ignoră cu bună ştiinţă cele mai importante scheme de corupţie în folosul oligarhilor Vladimir Plahotniuc şi Ilan Şor”, partidul condus de Mnuteanu consideră „că atât dezoligarhizarea, cât şi lupta cu schemele de corupţie proclamate de Guvern sunt vorbe goale şi demagogie, cu scopul înşelării electoratului, dar şi a partenerilor externi”.

„Guvernul ne anunţă că se luptă cu monopolul care taxează producătorii de nuci cu 0,5 euro pe kg. E frumos, dar este o jumătate de măsură. Aşteptăm cu interes ca guvernul să ne spună şi cu câţi euro pe kw/h monopolul lui Plahotniuc taxează importul de energie electrică. Procuratura Generală dodonistă face controale la Poşta Moldovei şi birourile Serviciului Vamal unde combate contrabanda prin colete poştale, dar deocamdată a reuşit să confişte doar hârtii. Şi aceste acţiuni cu nuci şi colete poştale sunt de folos, dar nu trebuie făcute cu scopul de a arunca ceaţa peste EnergoKapital si Metalferos ale lui Plahotniuc şi peste Aeroportul Internaţional Chişinău”, se mai arată în declarație.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here