Diacov oferă detalii despre concursul pentru șefia PDM; Va oferi votul celui care va „iubi” și „salva” partidul

Autor: , in Politic / 13 august, 2019, 14:32

Concursul pentru funcția de președinte al Partidului Democrat din Moldova (PDM) va fi unul liber, susține președintele de onoare al formațiunii, Dumitru Diacov. În opinia acestuia, după demisia lui Vladimir Plahotniuc de la șefia partidului, democrații au nevoie de o persoană care să „iubească PDM” și să îl „salveze”.

Întrebat în cadrul unui interviu pentru Ziarul de Gardă despre Congresul formațiunii amânat pentru luna septembrie și cine ar fi potențialii candidați la șefia PDM, Diacov a dezvăluit că până la moment ar exista două candidaturi.

„Concursul pentru funcția de președinte va fi unul liber. Oricare membru, dacă are dorință, are și dreptul de a participa la concurs. Nu știu dacă vom avea mulți candidați. Auzisem că ar fi deja două candidaturi. Nu vreau să dau nume, se va afla în curând”, a afirmat Diacov.

Acesta susține că și-ar da votul pentru „un om competent, responsabil, principial – o persoană care iubește PD-ul”.

„Este un scop pentru mine, de a salva PD-ul din situația în care se află. Consider că PD este important pentru Republica Moldova. Această confruntare politică dintre dreapta radicală și stânga radicală nu este benefică, producând dezbinarea societății. Noi trebuie să avem partide care se bazează pe valori, nu pe interese geopolitice”, a mai spus Dumitru Diacov.

Amintim că, după ce a fugit din țară, Vladimir Plahotniuc a anunțat pe Facebook că denunță la șefia PDM, iar ulterior a renunțat și la mandatul de deputat.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X