(FOTO) Chișinăuienii vor avea, în curând, încă două zone de agrement

Autor: , in Social / Uncategorized / 13 august, 2019, 14:27

Scuarul din str. Maria Drăgan și din bd. Mircea cel Bătrân, 29 din Capitală sunt în proces de reparație. Conform Primăriei Chișinău, spațiile publice din sectorul Ciocana se află în stadiu avansat de realizare. Proietele de reabilitare valorează circa 4,8 milioane de lei.

Scuarul din str. Maria Drăgan, cu vedere panoramică asupra orașului, are un grad de realizare de 70%. Aici a fost instalată balustrada, pe o lungime de 200 m și amenajat pavajul pe întreaga suprafață a viitoarei zone de agrement. În prezent se desfășoară lucrări de pavare pe spațiile unde urmează a fi instalate locurile de joacă pentru copii. Acțiunile se desfășoară conform graficului aprobat.

Reabilitarea scuarului din str. Maria Drăgan presupune valorificarea unui spațiu de 1,2 ha, cu vedere panoramică asupra orașului. Proiectul constă în amenajarea zonei pietonale și a spațiilor verzi, instalarea iluminatului public, precum și a mobilierului urban (bănci și coșuri de gunoi). De asemenea, vor fi instalate 2 terenuri de joacă pentru copii și amenajate parcări auto.

În scuarul din bd. Mircea cel Bătrân, 29 deja au fost delimitate aleile pietonale și se lucrează la aplicarea pavajului.

Reabilitarea zonei presupune de asemenea, instalarea iluminatului public decorativ și a mobilierului urban, precum și un teren de joacă pentru copii. Gradul de realizare al proiectului este de 60%, iar termenul de finalizare al acestuia este finele lunii august.

Potrivit Primăriei Capitalei, amenajarea scuarului din bd. Mircea cel Bătrân, 29, dar și a celui din str. Maria Drăgan, a fost decisă de locuitorii sectorului Ciocana, în urma unui sondaj desfășurat on-line.

chisinau.md

chisinau.md

chisinau.md

chisinau.md

chisinau.md

chisinau.md

chisinau.md

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X