Partenerul privat al Loteriei Naționale a Moldovei îl roagă pe Dumitru Alaiba să elimine „inexactitățile” publicate pe blogul său

Autor: , in Fără categorie / Social / 13 august, 2019, 12:58 Etichete: ,

NGM Company, partenerul privat al Loteriei Naționale a Moldovei, a venit cu o reacție la declarațiile deputatului Dumitru Alaiba, care a scris anterior pe blogul său că postul de televiziune Prime TV, care-i aparține lui Vladimir Plahotniuc, a primit în 6 luni din 2019 suma de 350 de mii de euro de la Loteria Națională a Moldovei.

NGM Company scrie într-un comunicat că informația pe care Alaiba a publicat-o pe blogul și pagina sa de pe o rețea de socializare posibil nu a fost înțeleasă corect și îl roagă pe acesta să elimine „inexactitățile”.

Citește și: Deputat: Un post TV al lui Plahotniuc a primit 7 milioane de la Loteria Națională în 2019

„Ținând cont de faptul că suma de 350 de mii de euro, indicată de domnul Alaiba, se formează din toate contractele de publicitate la 12 posturi TV, până în luna august, inclusiv, nu este corect de afirmat că acești bani au ajuns doar la Prime TV. Mai mult, din aceste 350 de mii de euro (în realitate – mai puțin de 310 mii de euro), 20% reprezintă TVA și constituie un venit indirect al statului”, se arată în comunicat.

Totodată NGM Company atrage atenția asupra faptului că politica investitorilor bulgari, fondatori ai companiei, presupune promovarea produselor companiei la un post TV cu cea mai mare audiență din țară.

„O cercetare independentă, realizată anul trecut, a arătat că, la acel moment, cerințelor date corespundea postul Prime TV. Pe parcursul anului 2019, politica de marketing a NGM Company a fost ajustată la realitățile pieței moldovenești. Ca urmare, numărul stațiilor TV la care este difuzată publicitatea loteriei a crescut până la 12. Printre acestea se numără, în afară de Prime TV, și TNT, NTV, PRO-TV, Jurnal TV, TV8”, potrivit companiei.

Compania mai subliniază că alegerea posturilor TV pentru plasarea publicității biletelor de loterie s-a făcut, întotdeauna, doar în baza indicatorilor de eficiență a publicității, respectiv, în cazul posturilor de televiziune – a audiențelor acestora și nici într-un caz nu depinde și nu va depinde de cine este proprietarul acestor posturi TV sau alte motive.

„În același timp, vrem să atragem atenția asupra faptului că loteria este deseori confundată cu aparatele de joc. Subliniem că, potrivit contractului de parteneriat public-privat, încheiat cu Loteria Națională a Moldovei, partenerul privat, NGM Company, deține autorizație pentru activități, în numele statului, exclusiv în domeniul loteriei și pariurilor sportive. De activitatea legată de aparate de joc este responsabilă Compania de Stat”, se mai arată în comunicat.

NGM Company reiterează faptul că sunt deschiși în continuarea dialogului cu legislatorii pentru a găsi soluții ce vor contribui la dezvoltarea sectorului loteriilor și patriurilor sportive, în interesele jucătorilor și ale statului.

Totodată, compania a venit și cu probe video pentru ca lumea să se poată convinge că „datele la care face referință domnul Alaiba au fost interpretate eronat”.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X