Sursa foto: fb.com/alexei.busuioc

Primarul satului Capaclia din raionul Cantemir, Alexei Busuioc, îndeamnă blocul ACUM să oprească selectarea aparte a candidaților PAS și DA pentru alegerile din toamnă, după ce acesta a observat că ambele partide au început a face organizații teritoriale diferite înainte de alegerile locale.

„Stimați colegi și prieteni, văd forfota care se face în teritoriu în ajun de alegerile locale. Decizia blocului ACUM de a merge în comun este una foarte corectă! Dar faptul că PAS și DA au început a face organizații teritoriale diferite înainte de alegerile locale, este una neinspirată. Egoismul politic va duce la destrămarea blocului și la venirea în forță a socialiștilor și altor emergenți de stânga. PAS vine cu candidatura lor la funcția de primar în sate și orase, DA vine cu candidatura lor la funcția de primar, ca după asta va fi selectat cel mai bun. GREȘEALĂ FATALĂ!!!”, scrie pe o rețea de socializare Alexei Busuioc.

Primarul de Capaclia are și o explicație pentru situația respectivă.

„Cel care va fi pierdant în bătălia pentru candidat la funcția de primar va lucra în campania electorală contra candidatului blocului! (pe alocuri chiar se va duce la socialiști sau alte partide și va discredita blocul prin toate posibilitățile) Stimați colegi din blocul ACUM, pentru prima oară am susținut o guvernare (de obicei am fost în opozitie, personal cu toate guvernările). Nu-mi este indiferentă acum soarta acestui bloc”, adaugă primarul.

În acest sens, Alexei Busuioc a venit cu unele recomandări și soluții pentru blocul ACUM.

„Vă dau un sfat din teritoriu: Opriți selectarea candidaților PAS și DA fiecare aparte! Uitați de interesele de partid măcar până după alegerile locale. După asta mergeți și faceți structurile organizațiilor de partid în teritorii, dar acum opriți-vă cât nu este târziu! Prin raioane, același lucru. Oamenii se poziționează din două partide diferite pe același eșichier al blocului ACUM. Catastrofa este inevitabilă. Odată, procesul pornit și nemulțumirile în teritorii abia încep. 
Soluții: 1. Coordonarea la nivel central a candidaturii unice din partea blocului ACUM prin sate și orașe, fără selectarea a două candidaturi din două partide diferite, după care ulterior una cade; 2. Unirea celor două partide PAS și DA într-un singur partid, de exemplu partidul politic ACUM până în data de 31 august 2019. Astea sunt viziunile unui cetățean de rând, din sat, cu o poziție civică accentuată”, a conchis Busuioc.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here