Sursă foto: socialistii.md

Socialiștii insistă pe semnarea unui nou acord cu Blocul „ACUM Platforma DA și PAS”.

PSRM anunță că în cadrul Comitetului Executiv Politic de astăzi s-a menționat că acordul provizoriu cu Blocul politic ACUM, semnat la 8 iunie 2019, a fost îndeplinit în cea mai mare parte și a recomandat ca fracțiunea parlamentară a PSRM să semneze un nou acord.

Socialiștii anunță că, în cadrul ședinței a fost discutată situația politică actuală din țară, programul calendaristic al alegerilor locale generale din 20 octombrie 2019, recomandări pentru viitorul Consiliu Republican al PSRM, precum și acțiunile fracțiunii parlamentare a PSRM pentru perioada următoare.

Citește și: Dodon: Acordul care urmează a fi semnat de ACUM și PSRM nu va viza doar localele

Amintim că, la 8 iunie curent PSRM și Blocul ACUM au semnat o înțelegere politică temporară de deoligarhizare a statului.

Documentul prevede mai multe demisii și numiri, printre care: votarea Zinaidei Greceanîi la funcția de președintă a Parlamentului, votarea vicepreședinților și a comisiilor permanente, votarea Maiei Sandu în fruntea Guvernului, declararea instituțiilor de stat drept capturate, demiterea șefilor SIS și CNA.

Citește și: Probleme în coaliție? PSRM: Nu putem tolera o astfel de abordare. Vrem să știm câți deputați mai are ACUM

Totodată, în înțelegere se stipulează stabilirea alegerilor generale locale pentru data de 20 octombrie curent. Documentul mai prevede instituirea comisiilor de anchetă pentru elucidarea fraudei bancare și spălătoriei rusești.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here