Ion Terguță ar putea fi candidatul înaintat la alegerile parlamentare din 20 octombrie, în circumscripția Nisporeni, câștigată la parlamentarele de pe 24 februarie de ex-liderul Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc.

Pe o rețea de socializare, liderul organizației teritoriale Nisporeni a Partidului Politic Platforma Demnitate și Adevăr, Dumitru Lazar, anunță că ar putea merge la alegerile din toamnă cu același candidat – Ion Terguța.

„În urma dialogului constructiv al membrilor Blocului ACUM, Platforma DA şi PAS din Nisporeni, am căzut de comun acord să susţinem în continuare acelaşi candidat, Ion Terguţă, pentru alegerile parlamentare repetate care vor avea loc la 20 octombrie, concomitent cu alegerile locale generale din circumscripţia nr.17 Nisporeni”, scrie Dumitru Lazar.

Contactat de Cotidianul.md, Ion Terguță a declarat că e nevoie mai întâi de decizia Partidelor PAS și Platforma DA, pentru a vedea dacă acestea susțin, sau nu, candidatura acestuia.

„Este decizia organizației din Nisporeni, urmează decizia Consiliului Politic și ale partidelor. Când liderii Andrei Năstase și Maia Sandu vor anunța, atunci va fi oficial. Deocamdată asta e propunerea celor de la Nisporeni. Să vedem mai întâi ce vor partidele, dacă susțin sau nu propunerea celor din teritoriu, și când va fi luată decizia, pentru că mai sunt încă trei circumscripții, în afară de Nisporeni, și probabil se va lua o decizie comună”, a declarat Ion Terguță.

În circumscripția Nisporeni se vor organiza alegeri noi, după ce Vlad Plahotniuc și-a depus mandatul de deputat.

Citește și: Plahotniuc și-a depus mandatul de deputat

Ion Terguță a fost principalul contracandidat al lui Plahotniuc, la alegerile din 24 februarie, acesta clasându-se pe locul doi, cu 18,6%, după Vlad Plahotniuc, care a acumulat 72,36%.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here