Sursa foto: facebook.com/IonChicu

Prim-ministrul, Maia Sandu, critică direcțiile de învățământ pentru „o atitudine neserioasă și iresponsabilă”, după ce mai multe grădinițe din Capitală au fost aprovizionate necorespunzător. În cadrul ședinței Guvernului, Sandu a cerut Ministerului Educației, Culturii și Cercetării și Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor să vină cu soluții pentru a pune capăt problemelor.

„Direcțiile de învățământ, în special direcția din Chișinău, au o atitudine iresponsabilă față de acest subiect. Este cazul ca Ministerul Educației, Ministerul Sănătății și ANSA să se întrunească și să vină cu soluții concrete. Nu putem aștepta la nesfârșit ca direcțiile să ignore aceste cazuri grave. Poate e nevoie să facem o listă neagră a furnizorilor de bunuri și servicii, pentru că știm că avem agenți economici care încearcă să vândă produse sau servicii de calitate prostă statului. Cei din direcție care au tupeul să ignore această problemă trebuie sancționați”, a declarat Maia Sandu.

La începutul lunii august, pe rețelele de socializare au apărut mai multe fotografii, în care peștele, care trebuia să ajungă pe mesele copiilor, era cu viermi. La fel, și carnea de curcan era în stare avansată de alterare, iar pâinea cu mazut și elemente metalice.

De asemenea, la două grădinițe din Capitală, specialiștii ANSA au descoperit zeci de ouă cu termenul de valabilitate expirat.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here