Parlamentul se întrunește în ședință extraordinară: Rectificarea bugetului, magazinele duty free și impozitarea jocurilor de noroc, pe agendă

Autor: , in Politic / Populare / 14 august, 2019, 15:32

Parlamentul se întrunește în ședință extraordinară joi și vineri, după ce Guvernul a venit cu solicitarea ca deputații să examineze unele subiecte care nu pot fi amânate pentru luna septembrie, când Parlamentul se va întruni în ședință ordinară. Anunțul a fost făcut de președinta Parlamentului, Zinaida Greceanîi, după ședința Biroului permanent al Legislativului.

Potrivit speakerului, cele mai importante subiecte țin de rectificarea bugetului de stat pentru anul 2019, rectificări care rezultă din unele ajustări, necesitățile de cheltuieli și necesitățile de finanțare, precum și unele ajustări la politica bugetar fiscală pentru anul 2020, ajustări care ar viza acordul cu FMI.

Greceanîi susține că „aceste propuneri au parvenit de la Guvern, iar majoritatea comisiilor de profil au organizat deja ședințe”, astfel, Parlamentul se va întruni joi în ședință.

Un alt proiect de lege ce va fi dezbătut de parlamentari ține de impozitarea jocurilor de noroc, care se foloseau de unele facilități fiscale. De asemenea, va fi abordată și funcționalitatea magazinelor duty free.

„În toată lumea magazine duty free sunt doar la ieșirea din țară. În Republica Moldova, nu știu de ce, sunt astfel de magazine care funcționează și la intrarea în țară. Aceste magazine trebuie să rămână, dar nu prin sistemul de până acum”, a punctat Greceanîi.

Tot mâine, în discuție va fi pus și proiectul de lege înaintat de președintele Igor Dodon privind indexarea pensiilor de două ori pe an. Conform speakerului, acest proiect a fost susținut pentru aprobare în prima lectură de toate comisiile în cadrul cărora a fost examinat.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


  • In sfirsit vor fi impozitate jocurile de noroc!
    Eu recomand ca Guvernul sa aloce sustinere activa si cit mai urgenta IN sectorul Agrar! Aici avem nevoie de implimentat proiecte si sustinerea agricultorilor cit mai curind posibil !

Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X