Sursa foto: zdg.md

În satul Micăuți, raionul Strășeni, o stradă din satul de baștină al fostului șef-adunct al Inspectoratului General de Poliție (IGP), Gheorghe Cavcaliuc, îi poartă numele, transmite ZdG.md.

Ca și în alte localități, strada principală din Micăuți este Ștefan cel Mare. Strada se află în apropiere de intrarea în sat și se intersectează cu strada colonelului Gheorghe Cavcaliuc, care este paralelă cu strada Mihai Eminescu.

Potrivit ZdG.md, primarul satului afirmă că atât aceste două personalități mari, cât și Gheorghe Cavcaliuc „au contribuit la această țară la vremea lor”. Mai mult, acesta susține că putem să-l comparăm pe fostul șef adjunct al IGP cu puternicul comandant al armatei lui Ștefan cel Mare. „Aici vine justiția”, remarcă el.

Cu toate acestea, în sat, oamenii nu împărtășesc în mod special opinia primarului, iar impresiile lor despre colonel nu sunt cele mai bune. O femeie, a cărei casă se află pe strada cu pricina, întrebată de reporterii Zdg.md despre meritele colonelului nu știa ce să răspundă.

Un bărbat de pe strada paralelă cu strada colonelului Gheorghe Cavcaliuc spune că se numește așa, deoarece acesta este fostul șef adjunct al IGP și așa a repartizat Primăria. El crede că este corect, deoarece acest drum duce la casa părintească a colonelului. Și totuși, întrebat despre meritele lui Cavcaliuc, acesta a spus că nu-și poate aminti „imediat ce a făcut”.

De menționat că atât foștii primari, cât și actualul primar al satului Micăuți, au străzi care poartă și astăzi numele lor.

Mai multe detalii puteți citi pe ZdG.md

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here