(ULTIMA ORĂ) Parlamentul a decis: Ilan Șor a rămas fără imunitate parlamentară

Autor: , in Politic / Populare / 15 august, 2019, 18:31

Parlamentul dezbate demersul procurorului general interimar privind ridicarea imunității parlamentare a lui Ilan Șor.

Update 20:00 Parlamentarii au dat curs demersului procurorului general interimar, Dumitru Robu, și au votat pentru ridicarea imunității lui Ilan Șor.

Comisia juridică, numiri și imunități a analizat acest demers și a decis să propună plenului Parlamentului ridicarea imunității parlamentare a lui Ilan Șor.

Înainte de audierea procurorului general interimar, Dumitru Robu, deputatul PDM, Adrian Candu, s-a arătat nedumerit

Potrivit procurorului Dumitru Robu, Ilan Șor este acuzat de „abuz de serviciu în interesul unui grup criminal organizat”.

Deputatul blocului ACUM, Lilian Carp, a ținut să afle dacă procurorul va solicita ridicarea imunității parlamentare și pentru alți deputați, care figurează în raportul Kroll privind furtul miliardului de dolari. În replică, Robu a precizat că o va face dacă numele acestora va figura în unele dosare penale.

La rândul ei, deputata Partidului Șor, Marina Tauber, l-a întrebat pe Robu dacă se simte confortabil să primească „comenzi de la Dodon și Năstase”.

„Nu primesc de la nimeni comenzi, ci mă conduc după regulile Constituției”, a fost replica lui Robu.

În cadrul dezbaterii, speakerul Zinaida Greceanîi a precizat că, deși lipsește de la munca din Parlament, instituția este obligată să îi achite lui Ilan Șor 25% din salariu.

Deputatul PDM, Vladimir Cebotari, a precizat că dorește „să facem lumină privind furtul miliardului”.

Deputatul fracțiunii Partidului Șor Denis Ulanov, a declarat de la tribuna Parlamentului că președintele Igor Dodon se răzbună împotriva dușmanului său politic personal, Ilan Șor, după ce acesta l-ar fi sponsorizat pe Dodon și partidul acestuia, PSRM.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *