Comisia juridică, numiri și imunități a organizat un concurs pentru a desemnat doi judecători la Curtea Constituțională, în urma căruia au fost aleși Nicolae Eșanu și Vladimir Grosu, însă astăzi aceeași Comisie anunță că Domnica Manole și Vladimir Țurcan sunt candidații Parlamentului la aceste funcții.

Democratul Adrian Candu a ținut să întrebe, în cadrul dezbaterilor din Parlament, de ce a fost nevoie de organizarea concursului, dacă majoritatea parlamentară a venit ulterior cu alte candidaturi și dacă asta nu reprezintă „bătaie de joc față de oameni care au depus dosarele și valorile și principiile promovate de majoritatea parlamentară, cum ar fi transparența și meritocrația”.

„Ce s-a întâmplat și care este soarta acestui concurs?”, a întrebat Candu.

În replică, deputatul socialist, Vasile Bolea a punctat că „nu cred că a fost o mimare sau ceea ce ați încercat să spuneți sau să induceți un răspuns din partea mea”.

Citește și: Candidatura lui Pulbere pentru CC, retrasă de Parlament; Înlocuit cu un deputat socialist

La rândul său, deputatul PDM, Pavel Filip, a întrebat de un alt criteriu promovat de blocul ACUM și a nume depolitizarea.

„Acest concurs a pus punct și a răspuns ce la întrebarea ce înseamnă aceste noțiuni. Dar se vorbea și de depolitizare. În componența fostei componențe CC au fost 2 membri afiliați politic, iar în viitoarea componență ar putea fi 3 membri cu afiliere politică. Oare actuala componență va fi mai puțin influențată politică?”, a întrebat Filip.

„Cred că această componență nu va fi influențată politic”, a răspuns Bolea.

La rândul său, speakerul Zinaida Greceanîi a precizat că „membrii CC urmează să depună jurământul în fața poporului Republicii Moldova și nu în fața unui partid politic și trebuie să țină cont de Constituție”.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here