Sursa foto: rise.md
Un apropiat din anturajul lui Vladimir Plahotniuc, omul de afaceri și reprezentantul firmei care deține „Casa Albă” de la Chișinău, Iurii Luncașu, a fost găsit împușcat în cap.
 
 

Potrivit poliției incidentul a avut loc aseară, în jurul orei 20:00, pe traseul Ialoveni-Durlești. Luncașu s-ar fi împușcat din arma personală.

Cel care a sunat la poliție a fost chiar șoferul lui Luncașu Iurii, pe nume Babin Boris. Acesta spune că aproximativ în jurul orei 19:00, a fost contactat telefonic de șeful său care i-a cerut să vină la domiciliu și să se deplaseze într-o direcție necunoscută la aer curat. Șoferul a mers cu automobilul de serviciu la casa lui Luncașu de unde l-a luat și s-au îndreptat spre traseul R-6 (Ialoveni-Durlești). La un moment dat, Luncașu i-a cerut șoferului să oprească automobilul în câmp și să scrie o scrisoare cu următorul conținut: ,,Căsuță albă am cumpărat în 2017, am fost investitor”.

Ulterior, a ieșit din automobil spunându-i șoferului că iese la aer curat, după care s-a împușcat în regiunea capului din pistolul cu glonț de model Astra și a decedat în urma traumelor primite.

Presa scria încă în anii 2000 că ar fi fost un apropiat al fostului preşedinte Vladimir Voronin.

În 2014, Rise Moldova a publicat mai multe fotografii în care Luncaşu era surprins însoţindu-l pe Vladimir Plahotniuc la Sciez, Franţa. Luncaşu este fondator la mai multe companii: „Denir Lux”, „GB&CO”, „Primrof Construct” sau „Acvilin-Grup”, cu afaceri în domeniul construcţiilor sau ţigărilor. Împreună cu membrii familiei, el deţine mai multe case şi apartamente în capitală. Luncașu este cel care a fost reprezentantul, prin procură, la Chișinău al firmei „Investar Investments Limited”, înregistrată la 31 august 2016 în Larnaca, Cipru și cea care a cumpărat în 2017 “Casa albă”, un complex de imobile impunător de la poalele parcului „Valea Morilor”, în perimetrul străzilor Timiş şi Bujorilor.

Din cauza gardului, clădirile pot fi vizualizate în întregime doar din aer, fiind asemănătoare cu obiective de cultură şi agrement. Anterior, clădirile au fost atribuite lui Vladimir Plahotniuc, scrie zdg.md.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here