Cu pistolul în fața presei, Vitalie Marinuța vorbește despre acuzațiile lui Pavel Voicu în adresa sa

Autor: , in Politic / 19 august, 2019, 12:39 Etichete: , , ,

Fostul Ministru al Apărării, Vitalie Marinuța a venit cu replici către actualul Ministru al Apărării, Pavel Voicu, care anterior l-a acuzat că ar fi comis mai multe ilegalități în perioada în care s-a aflat la conducerea Ministerului Apărării.

În cadrul unei conferințe de presă Marinuța a prezentat un pistol, arma despre care Pavel Voicu l-a învinuit că și-a dăruit-o singur, la fel cum ar fi făcut și alți ex-miniștri Anatol Șalaru și Eugen Sturza.

Fostul Ministru spune că pe armă este scris numele său și că este înregistrată legal, declarată la Poliție și înscrisă în declarația de avere și interese. Arma a primit-o cadou de la Armata Națională, pentru aportul pe care l-a adus la dezvoltarea sectorului militar.

Pe lângă asta, Vitalie Marinuță spună că mai are o sabie și un cuțit, pe care le-a primit cadou de la doi Miniștri ai Apărării ai României.

Referitor la gradele militare pe care le-a oferit unor persoane în perioada în care a fost ministru al Apărării, Marinuța a declarat că în patru ani și jumătate a acordat în jur de 400-500 de grade, nu 70 cum spunea fostul Ministru Eugen Sturza, toate fiind „grade asumate”.

„În dorința lor de a-mi murdări numele, vor găsi vreun caz care mi-a scăpat, nu exclud. În 4 ani jumate din 2009 până în 2014, echipa pe care am avut onoarea să o conduc, a reanimat acele cursuri de perfecționare a ofițerilor din rezervă. Erau chemați la cursuri președinții și vicepreședinții de raioane, responsabilii de mobilizare în raioane, unii proprietari ai companiilor de transport. Fiecare grad a fost gândit, de echipa Marelui Stat Major care lucra în tandem cu mine, și fiecare grad acordat de mine este unul asumat”, spune ex-ministrul Apărării.

Totodată Marinuța susține că și-ar dori ca ce a făcut el în 2009-2014, să facă și Ministrul Voicu.

Vitalie Marinuță a mai declarat că cea mai mare greșeală pe care nu și-o va ierta niciodată a fost faptul că l-a acceptat în funcție de șef al Marelui Stat Major pe Igor Gorgan.

„În 2014-2015 Armata Națională nu a aparținut Republicii Moldova și cetățenilor săi. Datorită presiunilor lui Igor Gorgan pe care le făcea asupra miniștrilor, Armata Națională a aparținut unui partid, dar nu nouă”, susține Marinuța.

Marinuța spune că „l-a numit în funcție pe Gorgan sub presiunea unor politicieni aflați atunci la guvernare, precum Vlad Filat. Acesta mai spune despre Gorgan că, practic, deschidea ușile unităților militare în fața unui președinte de partid, fără ca să înștiințeze Ministrul Apărării”, făcând referire la fostul lider al PD, despre care Voicu spunea că se plimba prin cazarmele Armatei Naționale „ca la el acasă”.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X