Reacții din opoziție la numirea lui Țurcan președinte la CC: „Felicitări. PSRM o să ia și Guvernul”

Autor: , in Politic / 19 august, 2019, 15:54

Opoziția critică alegerea lui Vladimir Țurcan în calitate de președinte al Curții Constituționale.

Deputatul Partidului Democrat din Moldova (PDM), Adrian Candu, a ținut să „felicite” guvernarea, în special blocul ACUM, pentru procesul de depolitizare a Curții.

„Vreau să aduc, pe această cale, „sincere felicitări” Maiei Sandu și celor din Blocul ACUM, cu finalizarea cu succes a procesului de „depolitizare” a Curții Constituționale. Felicitări! Simțiți aerul schimbării?”, a reacționat Candu.

Citește și: Vladimir Țurcan, ales președinte al Curții Constituționale

De partea cealaltă, colegul său de partid, fostul prim-ministru, Pavel Filip, susține că deputații blocului ACUM sunt „complici direcți la toate aceste fărădelegi”.

Citește și: Sandu cere judecătorilor CC să spună public pentru cine au votat: „Desemnarea unui exponent PSRM în fruntea CC este un lucru grav”

„În toată această epopee cu “depolitizarea” Curții Constituționale cele mai “de râs și de plâns” sunt reacțiile celor de la ACUM – complici direcți la toate aceste fărădelegi. Prim-ministrul (tot ea președinte PAS) spune că “este un lucru grav” ce se întâmplă, iar secreterul general al guvernului (membru PAS) cere demisia președintelui CC. Poate n-ați observat, stimați colegi de la ACUM, dar ACUM sunteți la guvernare! Dna prim-ministru, dvs ați numit 2 judecători la CC (la alegerea dvs, nu în baza rezultatelor de concurs)! Alți 2 judecători au fost votați în Parlament de partidul pe care îl conduceți. “Este un lucru grav” că un președinte de partid membru al coaliției de guvernare își trimite oamenii (membri de partid) în funcții la CC, iar apoi se minunează public și iarăși “nu-i place ce a ieșit”. Membri de partid ați trimis, membri de partid au fost aleși în funcții! “E logic!” Ați mai spus că nu vă place ce a ieșit și după numirea șefului CNA, și acum. “A ieșit” că țara nu merge înainte, dar merge înapoi”, se arată în reacția lui Pavel Filip.

Critici dure a făcut și din partea fostului premier, Iurie Leancă. Acesta îi acuză pe Maia Sandu și Andrei Năstase că au transmis puterea în mâinile lui Igor Dodon.

„Cum ne-au vândut forțele „convențional europene” rușilor lui Dodon”, așa își întitulează Iurie Leancă postarea. „Ura, tovarîși! Dezoligarhizarea a reușit! – asta a mai rămas să spună Maia și Andrei după ce au transmis puterea în mâinile lui Dodon. Știam că nu au prea multă viziune, dar să dai dovadă de atâta iresponsabilitate politică e un act de trădare a propriilor cetățeni”, afirmă Leancă.

Acesta susține că socialiștilor le-a fost dată conducerea CNA, SIS, SPPS și a ministerului Apărării.

„Bravo, l-ați întărit pe Dodon mai tare decât ar fi visat el vreodată! Conștientizați pericolul pe care l-ați creat?…Că tot ați mai revenit și la sistemul proporțional, socialiștii pot să meargă ușor în alegeri anticipate și prin majoritatea obținută să vă ia și Guvernul. Felicitări, dragilor. Republica Moldova și instituțiile statului sunt, din nou, direct sub influența Moscovei”, adaugă Iurie Leancă.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X