Fracțiunea Partidului Politic „ȘOR” va avea un nou deputat în Parlament. În baza documentelor electorale mandatul de deputat revine candidatului supleant Igor Himici. 

Funcția a devenit vacantă după ce Maria Albot și-a depus mandatul de parlamentar. Potrivit Comisiei Electorale Centrale următorii doi candidați de pe lista partidului „ȘOR” Inga Vinnik și Vitalie Cușnir au prezentat declarațiile prin care aceștia refuză mandatul de deputat.

În cadrul ședinței de astăzi Comisia Electorală Centrală a inițiat procedura de atribuire a mandatului de deputat lui Igor Himici, care urmează a fi validat de Curtea Constituțională. Hotărârea intră în vigoare la data adoptării și poate fi contestată în decurs de 30 de zile de la comunicare prin depunerea cererii prealabile la CEC.

În 2009, Igor Himici a fost declarat cu titlul onorific „Artist Emerit” de către fostul președinte Vladimir Voronin.

La alegerile parlamentare din 24 februarie Igor Himici a fost candidatul Partidului „ȘOR” în Circumscripția Nr. 9, Bălți 1.

Conform declarației sale de avere depusă la CEC, acesta nu a avut venituri în ultimii doi ani de la locul de muncă de bază. În schimb, este indicat că soția acestuia a ridicat un salariu în sumă de 164.000 lei, în perioada 2017-2018.

Acesta mai deține din 2016 un „Hyundai Elantra”, fabricat în 2015, în valoare de 10.000 lei. În anul 2018 a intrat în posesia unui „Mercedes GLE”, fabricat în 2018, în valoare de 52.000 euro. Tot în anul 2018, Himici a contractat SRL „BT Leasing” pentru a beneficia de o sumă de 52.000 euro, deci „Mercedes”-ul a fost cumpărat în leasing. Dobânda totală pentru 3 ani este de 1.000 euro.

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here