Sursa foto: Cotidianul.md

Ministrul Economiei, Vadim Brînzan, împreună cu Ministrul Afacerilor Externe, Nicu Popescu, au participat astăzi la Guvern la o videoconferință, cu reprezentanții Guvernului de la București, în cadrul căreia s-a discutat despre eliminarea costurilor de roaming cu România.

„Am discutat cu reprezentanții Guvernului de la București și cu operatorii de telefonie din Republica Moldova și România paşii concreți pentru ca cetăţenii din ambele ţări să nu mai plătească sume foarte mari pentru aceste servicii de telefonie”, se arată într-o postare pe pagina de facebook a Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu.

Ministrul susține că „o comunitate de infrastructură, transport şi telecomunicaţii este un lucru care ne va ancora ireversibil în spațiul european, pe lângă comunitatea de limbă și cultură cu România.”

Popescu susține că beneficiile vor fi simțite de miile de cetățeni care trec zilnic hotarul.

„Suntem gata să avansăm cât mai rapid pentru obţinerea acestor facilităţi”, a conchis Nicu Popescu.

Deși s-au dus multe discuții la acest subiect, iar fostul premier Pavel Filip declara în repetate rânduri că tarifele la roaming între Republica Moldova și România nu pot fi eliminate din cauza operatorilor de peste Prut, Bucureștiul l-a contrazis, spunând că, de fapt, problema e la Chișinău.

Citește și: Filip, contrazis la București; De ce tarifele la roaming între Moldova și România nu sunt eliminate

Potrivit șefului ANCOM, fostul premier român Sorin Grindeanu, problema eliminării tarifelor de roaming între România și Republica Moldova nu este la București.

„În privința datelor s-a ajuns la un acord între operatorii ambelor țări. Singura problemă este pe voce pentru că tarifele de terminare în Moldova sunt de vreo 20 de ori mai mari decât în România”, a declarat Sorin Grindeanu.

Anul trecut, Pavel Filip spunea că „Republica Moldova este gata cu toate procedurile necesare pentru a semna acordul de eliminare a tarifelor de roaming.”

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here