Șeful Centrului pentru Combaterea Traficului de Persoane (CCTP) din cadrul Inspectoratului Național de Investigații (INI) al IGP, Lilian Levandovschi, a fost concediat pentru că în perioada 24 iunie – 25 iulie 2019, atunci când se afla în concediu anual, a folosit automobilul de serviciu și cardul corporativ în scopuri personale.

Decizia cu privire la concedierea lui Levandovschi, care a pretins anterior și la funcția de șef al IGP, a fost luată după ce la 8 august, conducerea Serviciului protecție internă și anticorupție (SPIA) a inițiat o anchetă de serviciu, în cadrul căreia a stabilit că deși se afla în concediu, Levandovschi a folosit mașina de serviciu în scopuri personale. Cel din urmă neagă însă acest lucru, conform zdg.md.

„Cred că ancheta este făcută cu grave încălcări și nu a stabilit adevărul. Îmi rezerv dreptul de a contesta în instanță. Nu vreau să comentez până nu voi avea o decizie a instanței”, a declarat Levandovschi pentru sursa citată.

În cadrul anchetei de serviciu, s-a constatat că din informația oferită de o benzinărie, la 22 iulie, de pe cardul corporativ au fost extrasă suma de 500 de lei pentru alimentarea automobilului de serviciu al lui Levandovschi. Totodată, din înregistrările video din 22 iulie, începând cu ora 21.50 până la 22.15, s-a constatat prezența automobilului de serviciu al lui Levandovschi pe teritoriul benzinăriei. Mai mult ca atât, din imaginile video, s-a constatat că în perioada 16 iulie – 1 august, automobilul lui Levandovschi a fost fixat circulând pe mai multe străzi ale mun. Chișinău.

Levadonvschi a declarat că la 17 iulie a fost contactat de către angajatul CCTP al IGP, Constantin Malic, care i-a solicitat automobilul de serviciu pentru efectuarea măsurilor speciale de investigații. Astfel, la 17 iulie, Malic a întocmit un raport prin care, Levandovschi i-a acceptat utilizarea automobilului, deși acesta se afla în concediu. Levandovschi a mai precizat că automobilul nu a fost folosit în scopuri personale, iar la alte întrebări nu a dorit să răspundă, considerând că sunt făcute presiuni psihologice.

Malic, la rândul său, a menționat că a solicitat permisiunea utilizării automobilului lui Levandovschi pentru necesități de serviciu, începând cu 13 iulie. În pofida faptului că CCTP dispune de 13 autovehicule de serviciu, acesta a solicitat automobilul lui Levandovschi, deoarece anume acesta nu este cunoscut persoanelor străine – pentru a întreprinde acțiuni.

În aceste circumstanțe, pentru utilizarea în perioada 24 iunie – 25 iulie 2019, în interes personal sau în alte scopuri decât cele de serviciu a automobilului de serviciu, dar și a cardului corporativ, Levandovschi a fost sancționat disciplinar cu concedierea din funcția publică, cu ridicarea legitimației de serviciu.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here