Acoperișurile avariate de ploi vor fi reparate cu ajutorul Guvernului

Autor: , in Social / 21 august, 2019, 17:03

Ministerul Finanțelor va aloca 4,7 milioane de lei, din fondul de intervenție al Guvernului, pentru reparația acoperișurilor clădirilor de menire socială și administrative care au fost avariate în urma ploilor puternice din 3 iulie curent. Un proiect în acest sens a fost aprobat astăzi de Guvern.

În acest context, Basarabeasca, raionul care a avut de suferit cel mai mult în urma calamităților, va primi peste 3,87 milioane de lei. De asemenea, vor primi ajutor financiar Consiliul comunal Iserlia, Consiliul sătesc Sadaclia, ambele din raionul Basarabeasca, și Consiliul orășenesc din același raion.

Potrivit hotărârii Guvernului, Ministerul Finanțelor va finanța cheltuielile menționate în prezenta hotărâre pe măsura prezentării documentelor confirmative.

Reamintim, că în urma ploilor puternice înregistrate în sudul ţării la 3 iulie au fost deteriorate parţial firele electrice şi de telecomunicaţii în raionul Basarabeasca. Potrivit Inspectoratului de Situații de Urgență, pompierii au înlăturat trei copaci, unul fiind căzut pe o conductă de gaz din localitatea Iserlia din același raion. De asemenea, au fost smulse foi de ardezie de pe acoperişul Liceului din oraşul Basarabeasca, dar şi peste 120 foi de ardezie de pe acoperişul liceului şi casei de cultură din localitatea Sadaclia.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X