(DOC) Deputatul Petru Frunze solicită ministrului Economiei să anuleze un ordin emis de Chiril Gaburici privind cursele de călători

Autor: , in Economic / Politic / 21 august, 2019, 18:05

Deputatul Blocului ACUM, Petru Frunze, a cerut ministrului Economiei și Infrastructurii, Vadim Brânzan, să anuleze un ordin semnat de fostul ministru Chiril Gaburici, prin care a fost interzisă deschiderea unor curse noi de transport de călători pe un termen de trei ani.

„În contextul ultimatumului transportatorilor că vor ieși în grevă dacă nu va fi acceptată majorarea tarifelor pentru transportul de pasageri, am solicitat ministrului Economiei și Infrastructurii, să examineze oportunitatea abrogării ordinului emis de Chiril Gaburici privind interzicerea deschiderii curselor de călători pe un termen de 3 ani”, scrie Petru Frunze pe o rețea de socializare.

Deputatul susține că acesta „va fi primul pas făcut pentru distrugerea monopolului din domeniu și o nouă perspectivă pentru a îmbunătăți calitatea unităților de transport.”

„Majorarea prețurilor nu poate fi o soluție atunci când domeniul este monopolizat, la fel vor circula unități de transport foarte vechi. Transportatorii trebuie să conștientizeze că marea majoritate prestează servicii necalitative cu unitățile de transport învechite și din cauza monopolului călătorii sunt nevoiți să circule ca în „cutia de chibrite”. Cum pot să ceară majorarea tarifului cu 30 lei pentru 100 km atunci când nu fac nici o schimbare in interesul călătorilor?”, subliniază deputatul.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X