imagine simbol

Astăzi începe desemnarea și înregistrarea candidaților la alegerile parlamentare noi din 20 octombrie curent în circumscripțiile electorale uninominale nr.17, 33, 48 și 50.

Conform Comisiei Electorale Centrale (CEC), pentru a fi înregistrat, candidatul pentru circumscripția uninominală prezintă, alături de documentele prevăzute de cadrul normativ, liste de subscripție care conțin semnăturile a cel puțin 500 și cel mult 1000 de susținători ce drept de vot din circumscripția uninominală unde intenționează să candideze. Un candidat femeie poate fi înregistrat dacă prezintă semnăturile a cel puțin 250 și cel mult 500 de susținători.

Citește și: (DOC) Înlocuitorul Maiei Sandu în Parlament va costa statul peste 8 milioane de lei, Cel mai „ieftin” este înlocuitorul lui Andrei Năstase

În conformitate cu prevederile cadrului legal, pentru înregistrarea grupului de inițiativă, candidatul la funcția de deputat în Parlament va depune personal, cel târziu cu 50 de zile înainte de ziua alegerilor, la consiliul electoral de circumscripție.

Termenul de depunere a actelor pentru înregistrarea grupurilor de inițiativă pentru susținerea candidaților la funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova este de 30 august, inclusiv.

Amintim că, în patru circumscripții uninominale sunt organizate alegeri parlamentare anticipate după ce Maia Sandu, Andrei Năstase, Vladimir Plahotniuc, dar și Viorel Melnic au renunțat la mandatele de deputat.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here