Pădurile din Altai, cuprinse de incendii, au fost stropite cu apă sfințită din elicopter

Autor: , in Externe / 21 august, 2019, 17:47 Etichete: , ,

Pădurile din Altai, care în ultima perioadă au fost cuprinse de incendii devastatoare, au fost stropite cu apă sfințită, iar fețele bisericești ale Mitropoliei Altaiului, din subordinea Bisericii Ortodoxe Ruse au oficiat și o slujbă religioasă. 

Ritualul religios a fost realizat dintr-un elicopter, dotat cu icoanele Maicii Domnului, la data de 15 august, la solicitarea Ministerului Resurselor Naturale și Ecologiei din regiunea Altai.

Într-un comunicat al Mitropoliei Altaiului se spune că „de la înălțimea zborului de pasăre, Mitropolitul Barnaulului și a Altaiului, Serghie, a binecuvântat pământul cu o cruce dătătoare de viață și a stropit pădurile Altaiului cu apă sfințită. În timpul zborului, s-au citit rugăciuni, acatiste și canoane”.

Ministerul Resurselor Naturale și Ecologiei a Regiunii Altai, informează că sezonul de incendii în anul 2019 a început de pe 5 aprilie, cu o săptămână mai devreme decât în 2018. În acest timp, au avut loc peste 300 de incendii,care au afectat 717 mii de hectare de pădure.

În fiecare an, incendii uriaşe fac ravagii în pădurile vaste şi îndepărtate ale Siberiei şi uneori autorităţile nu intervin decât dacă populaţia este ameninţată.

Sursa foto: altai.eparhia.ru
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X