PSRM a desemnat trei candidați pentru alegerile parlamentare din 20 octombrie

Autor: , in Politic / 21 august, 2019, 16:23 Etichete: , ,

Partidul Socialiștilor a desemnat trei candidați pentru alegerile parlamentare din 20 octombrie. Președintele partidului, Zinaida Greceanîi, a anunțat astăzi numele acestora, dupa ședința Consiliului Republican al PSRM.

Pe circumscripția nr. 17, de la Nisporeni, candidatul va fi conducătorul organizației PSRM din Nisporeni, Pavel Artamonov. El a mai participat pe aceeași circumscripție și la alegerile parlamentare din 24 februarie. Atunci acesta s-a clasat pe locul 3, cu 1877 voturi, după candidatul democrat, Vladimir Plahotniuc, cu 20.926 voturi, și candidatul Blocului ACUM, Ion Terguță, cu 5311.

În circumscripția nr. 48, stânga Nistrului, va fi același candidat ca și la alegerile parlamentare din 24 februarie, Vitalie Iftodii. Atunci acesta a luat 4663 voturi și s-a clasat pe locul 2, după candidatul independent Melnic Viorel, care a luat 11.961 voturi.

În circumscripția nr. 33, municipiul Chișinău, va candida Svetlana Popa, membru PSRM și consilier municipal. La alegerile din 24 februarie, candidatul PSRM pe această circumscripție a fost Roșca Vladimir, care s-a clasat pe locul 3 cu 4987 de voturi, fiind depășit de candidatul PD Constantin Țuțu, care a luat 8824 voturi și Andrei Năstase, candidatul Blocului ACUM, care a luat 14.015 voturi. În schimb, Svetlana Popa a candidat pe circumscripția nr. 32 și s-a clasat pe locul 3, acumulând 6582 voturi. Circumscripția a fost câștigată de Mihai Popșoi cu 9865 voturi.

Despre candidatul pentru Chișinău nu s-a discutat în cadrul ședinței de astăzi a Consiliului Republican. Următoarea ședință va avea loc pe 30 august, când se va decide cine va fi acesta. Tot atunci, urmează să fie desemnați și candidații pentru consiliile raionale.

Totodată, Zinaida Greceanîi a anunțat că PSRM nu va avea candidat pe o circumscripție. Este vorba despre circumscripția nr. 50 Europa de Vest. La alegerile din 24 februarie candidatul PSRM în circumscripția respectivă a fost Vadim Rotari, care a acumulat doar 2383 voturi, circumscripția fiind câștigată de Maia Sandu cu 49.955 voturi.

„Pe o circumscripție noi am luat decizia că n-are rost să risipim eforturile noastre și nu vom participa”, a spus Greceanîi.

Alegerile parlamentare anticipate au loc în patru circumscripții, după ce deputații Maia Sandu, Andrei Năstase, Vlad Plahotniuc și Viorel Melnic au renunțat la mandatele lor în Parlament.

Alegerile parlamentare noi în circumscripții vor avea loc la data de 20 octombrie curent, în aceeași zi cu alegerile generale locale.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X