Noua componență a Curții Constituționale a declarat inadmisibilă sesizarea judecătoarei Domnica Manole. Astfel, președinte al Curții rămâne Vladimir Țurcan. Asta deoarece principala contestatară a procesului, Liuba Șova, pare să se fi răzgândit.

Cel puțin așa reiese din comunicatul Curții Constituționale, în care se afirmă că „Șova i-a prezentat Curții o precizare potrivit căreia, la momentul votului, aceasta a ‘avut încredere în legalitatea, independența și imparțialitatea acestui proces [i.e. procesul de vot]’. J

„Judecatoarea a considerat că ‘rezultatul votului secret exprimat în plenul Curții este corect, legal’ și a declarat că nu-l contestă și nicidecum nu-l pune la îndoială, din punct de vedere procedural”, se arată în comunicatul Curții Constituționale.

Mai mult decât atât, judecătoarea Șova a susținut că a primit mesaje pe telefon de la o persoană a cărei identitate nu a divulgat-o, mesaje pe care, însă, nu le-a citit înainte de procesul de vot, ci abia luni (19 august 2019), după orele de muncă.

„În fine, aceasta a afirmat că votul nu i-a fost influențat”, mai precizează Curtea.

Amintim că judecătoarea Domnica Manole a solicitat anularea hotărârii prin care Vladimir Țurcan a fost ales președinte al Curții Constituționale, după ce judecătoarea Liuba Șova a declarat public că a primit un mesaj de la un angajat al Parlamentului, prin care i se cerea să-l voteze pe Țurcan.

Liderii Blocului ACUM, Maia Sandu și Andrei Năstase, au cerut judecătorilor CC să spună public pentru cine au votat sau să-și dea demisia.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here