Un deputat al Blocului ACUM solicită „demisia de onoare” a președintelui Curții Constituționale

Autor: , in Politic / 21 august, 2019, 17:20

Deputatul Blocului ACUM, Iurie Reniță, susține că președintele Curții Constituționale, Vladimir Țurcan, ar trebui să-și dea „demisia de onoare”.

„Demisia din funcția de președinte a Curții Constituționale e o chestiune de onoare a generalului Vladimir Țurcan, deopotrivă și a persoanei care a trădat! Doar la Curtea Constituțională a Republicii Moldova 6–3=2. Am mai avut matematicieni și în vechea componență a Curții Constituționale, de aceea ne întrebăm și noi: care-i deosebirea dintre ele? Așteptăm demisiile, dar în primul rând a celei de onoare!”, scrie Iurie Reniță pe o rețea de socializare.

Vladimir Țurcan a fost ales în funcția de președinte al CC pe data de 19 august, însă numirea acestuia nu a fost lăsată fără critici, iar mai multe persoane i-au cerut demisia.

Citește și: (DOC) Motivul pentru care Manole cere anularea alegerii lui Țurcan în fruntea CC: „Rezultatele votării secrete au fost trucate”

Anterior, judecătoarea Curții Constituționale Domnica Manole a solicitat anularea hotărârii prin care Vladimir Țurcan a fost ales președinte al Curții Constituționale, însă noua componență a CC a declarat inadmisibilă sesizarea judecătoarei.

Citește și: Cererea judecătoarei Manole la CCM, declarată inadmisibilă; Țurcan rămâne președinte

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X