Sursa foto: gov.md

Prim-ministra Maia Sandu, aflată într-o vizită oficială la Vilnius, a declarat că unica soluție de dezvoltare a Republicii Moldova este integrarea în Uniunea Europeană. Opinia a fost exprimată în cadrul unei întrevederi avute cu președintele Lituaniei, Gitanas Nauseda.

Potrivit prim-ministrei, unica soluție de dezvoltare a Republicii Moldova este integrarea în Uniunea Europeană în vederea asigurării democrației, respectării drepturilor omului și a unui nivel de trai înalt pentru cetățenii țării noastre și realizării reformelor în domenii-cheie, precum sectorul justiției și combaterea corupției.

În cadrul întrevederii, cei doi oficialii au discutat despre perspectivele cooperării moldo-lituaniene pe multiple planuri, evoluțiile politicii interne din ambele țări, implementarea agendei de reforme în Republica Moldova, fiind abordate inclusiv problemele regionale de securitate.

Conform unui comunicat remis de Guvern, președintele Gitanas Nauseda a reiterat importanța menținerii dinamicii intense a relațiilor Republicii Moldova cu instituțiile și statele membre ale UE în vederea continuării agendei de reforme. Oficialul a mai subliniat interesul de a împărtăși experiența Lituaniei cu autoritățile țării noastre în realizarea reformelor pentru beneficiul cetățenilor.

În cadrul vizitei, Sandu a avut o întrevedere și cu ministrul de externe lituanian, Linas Linkevicius, cu care a abordat posibilitatea reluării activității Comisiei mixte moldo-lituaniene pentru integrare europeană în cadrul căreia să fie discutate chestiunile care vizează atât integrarea europeană, cât și cooperarea economică.

În această ordine de idei, oficialii au exprimat interes pentru consolidarea cooperării moldo-lituaniene în domeniul promovării şi protejării reciproce a investiţiilor, în domeniul luptei împotriva criminalităţii, în domeniul standardizării, precum și pe dimensiunea combaterii ameninţărilor hibride, fiind propus în acest sens, organizarea unui eveniment al Parteneriatului Estic (PaE) dedicat tematicii securității cibernetice, în toamna anului 2019.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here