Prim-ministra Maia Sandu a declarat că, pe 31 august, Guvernul va sărbători Ziua Limbii Române, indiferent de poziţia preşedintelui Igor Dodon, care susţine că limba pe care o vorbesc moldovenii este moldoveneasca şi nu româna.

„Pe 31 august, noi o să sărbătorim Ziua Limbii Române, nu ziua limbii de stat. Nu ştiu ce o să sărbătorească preşedintele Dodon. E treaba lui. Noi sărbătorim Ziua Limbii Române, aşa a fost întotdeauna în cazul nostru”, a declarat Maia Sandu pentru blogul lui Marius Diaconescu de pe adevărul.ro.

Întrebată de ce în documentele oficiale ale Primăriei Chişinăului apare doar limba noastră, iar limba română a dispărut, Maia Sandu a răspuns că „la Primăria Chişinău a ajuns în funcţia de primar cineva de la Partidul Socialiştilor. La guvern se va sărbători Ziua Limbii române”.

Citește și: (DOC) „Limba Noastră cea Română” a revenit la Chișinău, după ce fusese înlocuită cu „Limba Noastră”

Cât priveşte evenimentele care sunt planificate de către Igor Dodon pe 24 august, care a decis să sărbătorească „aniversarea a 75-a a eliberării Moldovei de fascism”, ce se va încheia cu „un concert grandios”, în timp ce Guvernul a declarat 23 august zi de doliu naţional, Maia Sandu spune că „ne-am exprimat anumite îngrijorări, pentru că aceste lucruri o să trezească nemulţumirea celor care au avut de suferit de pe urma regimului stalinist şi sunt foarte mulţi cei care au avut de suferit”.

Citește și: Guvernul a declarat ziua de 23 august zi de doliu. Hotărârea nu a fost susținută de ministrul Apărării

„Unii dintre oameni poate nu conştientizează încă acest lucru, pentru că propaganda, din păcate, a avut efecte de durată şi mai are aceste efecte. Nu putem să le interzicem celor din Partidul Socialiştilor să organizeze anumite manifestaţii. Noi, pe partea noastră, o să comemorăm în 23 August”, a spus prim-ministra.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here