Partidul Unității Naționale (PUN) consideră vizita ministrului rus al apărării, Serghei Șoigu, în Republica Moldova o nouă abordare imperială din partea Federației Ruse și solicită Guvernului să nu permită vizita acestuia pe teritoriul statului.

„Partidul Unitații Naționale solicită Guvernului Republicii Moldova să nu permită vizita ministrului Serghei Șoigu aflat sub interdicțiile Uniunii Europene ca urmare a ocupării Crimei, declanșării și coordonarii războiului din estul Ucrainei. De asemenea, Partidul Unitații Naționale solicită Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene retragerea urgentă și definitivă a ambasadorului Republicii Moldova la Moscova pentru sfidarea Guvernului și numeroasele încălcări atât a statutului de diplomat cât și a legislației moldovenești”, se arată într-un comunicat al partidului.

Partidul Unitații Naționale își exprimă speranța că înainte de a ajunge la Chișinău, țările UE pe care acesta le traversează, să pună în aplicare rezoluțiile adoptate și să nu permită tranzitarea spațiului aerian al UE si NATO.

Citește și: (VIDEO) Sandu îi face vizita „privată” ministrului rus al Apărării, invitat de Dodon să sărbătorească „eliberarea Moldovei de sub ocupația fascistă”

Serghei Șoigu va întreprinde o vizită la Chișinău pentru a participa la evenimentele pe care le va organiza președintele Igor Dodon cu ocazia „a 75 de ani de la eliberarea Moldovei de cotropitorii fasciști”.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here