Cotidianul.md

Directorul Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească, Boris Golovin, infirmă spusele lui Ion Terguță, precum că el ar fi vinovat de faptul că la Centrul de Asistență Medicală de Urgență din Grozești, s-a înlocuit o ambulanță bine dotată, „cu o „covată” din secolul trecut.”

Contactat de Cotidianul.md, Boris Golovin a explicat că, la fiecare Centru Național de Asistență Medicală de Urgență pre-spitalicească, creat nou, se oferă câte două ambulanțe. În mass-media este informația că centrul respectiv, din Grozești, a apărut anul trecut, mai exact cu câteva luni înainte de alegerile parlamentare. Pentru centrul dat s-au oferit două ambulanțe, una de tip Mercedes și alta de tip Sobo 4×4, iar din lipsa de mai multe automobile la alte centre, a fost nevoie să se ia un automobil de la Grozești și să-l ofere Centrului de Medicină de Urgență, substațiunea Ciocana. S-a luat decizia să se repartizeze Mercedesul, pentru că, „și drumurile sunt mai bune în Chișinău”.

Citește și: O ambulanță dotată din Nisporeni, înlocuită cu una de tip vechi. Ion Terguță: „D-le președinte de raion, nu fiți laș, restituiți oamenilor ambulanța”

„Ceea ce spune domnul Terguță, nu corespunde adevărului. Într-adevăr au fost două automobile repartizate la punctul de asistență medicală urgentă Grozești. Când el a fost deschis au fost repartizate două automobile. Deci noi am așteptat ca din luna mai în Republica Moldova să vină 168 de automobile Ford, care, conform contractului, trebuiau să fie procurate. Și noi am crezut că aceste automobile o să putem să le repartizăm prin republică, în Chișinău, ca să compensăm automobilele vechi. Deoarece nu au venit, foarte multe automobile s-au defectat și noi nu le putem repara, noi am fost nevoiți să luăm un automobil din acestea două și să-l repartizăm la substațiunea Ciocana”, a explicat Boris Golovin.

Totodată, acesta spune că peste tot e o situație complicată la capitolul transport sanitar, marea majoritate a transportului, peste 80%,  fiind cu un termen de exploatare terminat demult.

Golovin dă asigurări că cei de la Nisporeni au rămas cu o ambulanță bună.

„Cei de la Grozești au rămas cu automobil nou, de tip Sobo, produs anul trecut, care este înzestrat cu absolut tot necesarul”, spune Golovin.

„Îmi pare rău că domul Terguță înflorește întrebarea asta. Noi avem grijă de toți cetățenii din Republica Moldova”, a conchis Golovin.

Amintim că, ieri, Ion Terguță, candidatul blocului ACUM pentru circumscripția uninominală nr. 17 Nisporeni la alegerile parlamentare din 24 februarie, fiind în Grozești, a aflat că „o ambulanță din cadrul „Centrului de Medicină Urgentă Prespitalicească” din localitate, una bine dotată, a fost retrasă și înlocuită cu o „covată” din secolul trecut”, adică o ambulanță veche. În acest caz l-a acuzat pe directorul Centrului Național de Medicină Urgentă Prespitalicească, Boris Golovin, fost deputat PD, în gestiunea căruia se află repartizarea ambulanțelor către instituțiile medicale.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here