Săptămâna viitoare, Republica Moldova va fi vizitată de consilierul președintelui SUA pentru securitate națională, John Bolton. „Faptul că un oficial de acest rang și domeniu vizitează țara noastră este un semnal puternic de sprijin pentru Republica Moldova”, a comentat prim-ministra Maia Sandu.

Potrivit șefei Executivului, timp de mulți ani Republica Moldova a fost izolată pe plan internațional, iar guvernării i se închidea ușa în față în marile capitale ale lumii precum Washington, Bruxelles, Berlin și alte capitale importante, iar țara se afla într-o autoizolare oligarhică.

Astăzi, spune Sandu, situația s-a schimbat, iar toți cei mai importanți parteneri externi manifestă interes pentru Republica Moldova.

„Avem multe uși deschise, multe propuneri de parteneriat, sprijin și deschidere. În acest context, văd o dezvoltare fără precedent a relațiilor noastre cu SUA. Săptămâna viitoare Republica Moldova va fi vizitată de către John Bolton, consilierul președintelui SUA pentru securitate națională. Faptul că un oficial de acest rang și domeniu vizitează țara noastră este un semnal puternic de sprijin pentru Republica Moldova”, a comentat prim-ministra.

Sandu anunță și că la începutul lunii septembrie merge într-o vizită în SUA, cu mai mulți membri ai Guvernului, prioritățile acestora fiind aprofundarea dialogului strategic cu SUA, cooperarea în domenii-cheie, atragerea investițiilor și crearea locurilor de muncă pentru cetățenii noștri la noi acasă.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here