Angajații unui salon de frumusețe din Capitală au protestat împotriva sumei impunătoare aplicată de FISC. Potrivit proprietarului, salonul este obligat să plătească 30 de mii de lei pentru serviciile comunale. Ca urmare a protestului, FISC a venit cu o reacție.

„În procesul de monitorizare a activității saloanelor de frumusețe au fost constatați următorii indicatori: numărul clienților deserviți, numărul personalului de deservire implicat, venitul obținut, consumul de apă, energie electrică. Ulterior, în septembrie 2018, agenții economici monitorizați au fost invitați pentru participare la o ședință de conformare, în cadrul căreia, au fost prezentați indicatorii constatați în timpul controalelor faptice. Totodată, aceștia au fost informați despre necesitatea conformării voluntare la capitolul respectării prevederilor legislației fiscale prin efectuarea decontărilor bănești în numerar cu utilizarea echipamentelor de casă și control”, a publicat Serviciul Fiscal de Stat pe pagina de Facebook.

În 2018, FISC a stabilit, la salonul cu pricina, o majorare a veniturilor cu circa 70%,, față de perioada similară a anului 2017.

Mai târziu, un control fiscal a fost efectuat prin metode și surse indirecte, veniturile agentului economic fiind estimate reieșind din consumul efectiv de apă și energie electrică, înregistrate în perioada estimării.

„În baza consumului de resurse (prin metoda comparației cu consumurile de resurse și numărul de clienți constatați în perioadele monitorizate de SFS: iulie-august 2018, octombrie-noiembrie 2018,) a fost determinat numărul de clienți care a fost deservit, aplicat prețul mediu pentru deservirea unui client și estimat venitul impozabil. În această ordine de idei, Serviciul Fiscal de Stat afirmă că toate acțiunile de administrare fiscală întreprinse în raport cu contribuabilul MICUSA-STIL S.R.L., corespund întocmai legislației fiscale”, susține FISC-ul.

Citește și Angajații unui salon de frumusețe din Capitală protestează îmbrăcați în uniformă de deținuți. Vezi motivul

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here