Cotidianul.md

Membrii Partidului Liberal s-au confruntat astăzi cu o situație mai puțin plăcută, când au venit, ca în fiecare an, să depună flori la piatra comemorativă din fața Guvernului. Aceștia au fost nevoiți să se înghesuie în fața pietrei, din cauza unui gard, instalat în jurul scenei unde mâine se va desfășura un concert organizat de Igor Dodon.

Distanța dintre monument și gard este de aproximativ 1 metru.

„Stăm înghesuiți la un gard în spatele unei scene unde mâine, Dodon și cu toți prietenii lui din Federația Rusă, vor sărbători. Noi astăzi comemorăm, plângem pentru ce ni s-a întâmplat acum 80 de ani, iar Dodon cu prietenii lui se vor bucura că ”i-au eliberat” și de atunci stau în spatele nostru și în creierii noștri ca o sârmă ghimpată de care trebuie să scăpăm noi toți cei care simțim românește”, a spus Corina Fusu, fostul ministru al Educației.

„Republica Moldova se pare că este predestinată gardurilor. Din 1940 am avut o sârmă ghimpată la Prut, până nu demult. Astăzi avem alt gard aici lângă piatra comemorativă. Cumva este simbolic. Cum suntem ”strâmtorați” aici, așa este ”strâmtorat” adevărul din 1812 pe acest pământ”, a menționat Ion Cebanu, consilier municipal PL.

Totodată, Cebanu i-a atenționat pe „cei de la Guvern să aibă grijă să nu se întâmple ca peste câteva zile acest gard să se afle la intrarea în clădirea Guvernului”.

„Este jalnic. O zi atât de tragică este transformată de Dodon într-un fel de horă, pentru a serba niște lucruri improprii pentru acest popor”, susține Cebanu.

Tot în cadrul evenimentului de comemorare Partidul Liberal și-a asumat să înainteze Rusiei o notă de protest prin care să arate că toate deciziile pe care le-a luat referitor la teritoriul pe care ne aflăm astăzi, au fost doar în defavoare.

Sursa foto: Cotidianul.md

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here